Externe

SUA descriu drept "Iresponsabile" comentariile lui Putin referitoare la riscul nuclear

schedule 01 mar. 2024, 08:27

SUA descriu drept "Iresponsabile" comentariile lui Putin referitoare la riscul nuclear
https://pixabay.com/photos/flag-america-usa-states-1291945/
SUA consideră "iresponsabile" declarațiile lui Putin despre războiul nuclear și tensiunile cu Occidentul legate de Ucraina.

Statele Unite ale Americii au etichetat ca fiind "iresponsabile" recentele afirmații ale președintelui rus Vladimir Putin, care a avertizat Occidentul asupra posibilității unui război nuclear în contextul escaladării conflictului din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a subliniat în fața presei că aceasta nu este prima oară când liderul rus recurge la o astfel de retorică, remarcând că un astfel de limbaj nu este adecvat pentru liderul unei națiuni dotate cu armament nuclear.

Într-un discurs adresat națiunii, Putin a menționat că Occidentul trebuie să conștientizeze că Rusia deține arme capabile să atingă ținte pe teritoriul lor, adăugând că noua armamentație dezvoltată de Occident nu doar că sperie lumea, ci reprezintă o amenințare reală pentru utilizarea armelor nucleare și, în consecință, pentru distrugerea civilizației.

Oficialul american a reiterat că Statele Unite au comunicat în trecut în mod direct și privat cu Rusia despre consecințele utilizării armelor nucleare și a subliniat că nu există indicii care să sugereze că Rusia se pregătește să folosească astfel de arme. Acest schimb de declarații reflectă tensiunile în creștere dintre puterile nucleare pe fondul conflictului continuu din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---