Politic Externe

Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială, deschizând calea pentru o nouă confruntare Trump-Biden

schedule 06 mar. 2024, 16:28

Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială, deschizând calea pentru o nouă confruntare Trump-Biden
Sursa foto: Shutterstock / The Old Major
Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială a SUA, consolidând șansele lui Trump pentru nominalizarea republicană.

Nikki Haley, fost ambasador al Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite, și-a anunțat retragerea din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. Decizia vine în urma rezultatelor alegerilor primare de "Super Marți", care au consolidat poziția fostului președinte Donald Trump în cadrul Partidului Republican. Conform anunțurilor făcute de surse apropiate, Haley va face o declarație oficială la Charleston, Carolina de Sud, unde a servit anterior ca guvernator.

Retragerea lui Haley din competiție îi asigură lui Trump o nominalizare aproape sigură din partea republicanilor și setează scena pentru o posibilă reeditare a duelului electoral cu actualul președinte democrat, Joe Biden, în alegerile din noiembrie. În ciuda sprijinului obținut de Haley din partea unor donatori influenți și a unor performanțe bune în dezbaterile televizate, dominația lui Trump a rămas neclintită, acesta câștigând majoritatea statelor în alegerile primare.

Sondajele de opinie indică o aprobare scăzută atât pentru Trump, cât și pentru Biden, sugerând că alegerile din noiembrie vor fi marcate de o diviziune profundă într-o națiune deja polarizată politic. În timp ce Biden îl descrie pe Trump ca fiind un pericol pentru principiile democratice, Trump continuă să conteste rezultatele alegerilor din 2020, acuzând fraude electorale.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---