Externe

Putin sărbătorește victoria în alegeri și 10 ani de la anexarea Crimeei în Piața Roșie

schedule 19 mar. 2024, 08:28

Putin sărbătorește victoria în alegeri și 10 ani de la anexarea Crimeei în Piața Roșie
Foto: Asatur Yesayants/Shutterstock
Putin sărbătorește realegerea și anexarea Crimeei cu discurs în Piața Roșie, subliniind importanța Crimeei pentru Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a sărbătorit realegerea sa pentru un nou mandat de șase ani și aniversarea a 10 ani de la anexarea Crimeei cu un discurs în Piața Roșie din Moscova. Putin, care a câștigat alegerile prezidențiale cu peste 87% din voturi, a fost întâmpinat de aplauzele mulțimii adunate pentru a marca evenimentul printr-un mega concert.

În discursul său, Putin a oferit felicitări pentru reunificarea Crimeei și Sevastopolului cu Rusia, referindu-se la Crimeea ca la un "portavion de nescufundat" care "s-a întors în portul natal". A subliniat importanța strategică, istorică și culturală a Crimeei pentru Rusia, menționând că "mai presus de toate, este despre oameni".

Putin a extins discursul său și asupra Donbasului și altor teritorii ucrainene ocupate de forțele ruse, pe care le-a descris ca parte a unei "Noi Rusii". Declarațiile sale au fost întâmpinate cu scandări de susținere din partea publicului.

Pe scenă au urcat și alți candidați la alegeri, inclusiv candidatul comunist Nikolai Haritonov și vicepreședintele Dumei de Stat, Vladislav Davankov, care au oferit felicitări pentru aniversarea de 10 ani a anexării Crimeei. Evenimentul a inclus și interpretarea imnului național rus, după care Putin a mulțumit mulțimii și a părăsit scena.

Raportările indică faptul că studenții au fost aduși cu autobuzele la eveniment, care a avut loc sub o supraveghere strictă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---