Externe

Președintele Biden avertizează că Putin nu se va opri la Ucraina, în timp ce un general rus sugerează posibilitatea unui război la scară largă în Europa

schedule 08 mar. 2024, 09:24

Președintele Biden avertizează că Putin nu se va opri la Ucraina, în timp ce un general rus sugerează posibilitatea unui război la scară largă în Europa
Foto: Shutterstock
Biden avertizează că Putin nu se va opri la Ucraina; tensiuni cresc în contextul conflictului.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a transmis un avertisment clar în cadrul unui discurs adresat Congresului, afirmând că „libertatea și democrația sunt atacate” și că liderul rus Vladimir Putin nu se va limita doar la Ucraina. În contextul zilei cu numărul 744 de la începutul conflictului în Ucraina, Biden a subliniat importanța sprijinului militar și a armamentului pentru Ucraina, evocând momente istorice semnificative și criticând abordarea fostului președinte Donald Trump față de Rusia.

În paralel, un general-colonel rus, Vladimir Zarudnițki, a exprimat într-un articol publicat în revista „Gândirea militară” că există o probabilitate crescută ca Rusia să fie implicată în noi conflicte militare, sugerând că războiul din Ucraina ar putea escalada într-un conflict la scară largă în Europa. Acesta a menționat politica anti-rusă a Statelor Unite și a aliaților săi ca fiind principala sursă de amenințări militare și a pledat pentru schimbări în organizarea armatei și securității ruse.

Aceste declarații vin într-un moment de tensiune crescută, cu Occidentul căutând să ofere mai mult sprijin Ucrainei, iar președintele Putin avertizând asupra riscului unui război nuclear dacă trupe occidentale ar fi trimise să lupte în Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---