Externe Speciale

Joe Biden, declarații controversate la adresa lui Vladimir Putin și Donald Trump

schedule 22 feb. 2024, 09:29

Joe Biden, declarații controversate la adresa lui Vladimir Putin și Donald Trump
Evan El-Amin / Shutterstock
Președintele SUA, Joe Biden, a numit dur liderul rus Vladimir Putin "ticălos nebun" și promite sancțiuni majore împotriva Rusiei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut declarații dure la adresa liderului rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu donatorii Partidului Democrat desfășurată la San Francisco. Într-un limbaj neobișnuit pentru un șef de stat, Biden l-a numit pe Putin „ticălos nebun”, folosind expresia englezească „SOB” (son of a bitch), care poate avea mai multe traduceri în funcție de context.

În discursul său, Biden a subliniat că, deși războiul nuclear și Putin constituie o amenințare, schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare existențială pentru omenire. Președintele american a criticat și reacția fostului președinte Donald Trump la moartea în închisoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, comparându-l pe Trump cu Navalnîi și acuzându-l că încearcă să-i dea lui Putin „undă verde pentru mai mult război și violență” în Ucraina.

De asemenea, Biden a promis că va anunța sancțiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Navalnîi, reiterând astfel poziția sa fermă față de acțiunile Rusiei. Declarațiile președintelui american vin într-un context în care relațiile dintre SUA și Rusia sunt tensionate, iar situația internațională este marcată de incertitudini geopolitice.

În trecut, Biden l-a numit pe Putin „măcelar” și „criminal de război”, iar recentele sale remarci arată că poziția sa față de liderul rus rămâne neschimbată. Pe de altă parte, Vladimir Putin a sugerat că Biden ar putea fi un președinte american mai bun pentru Rusia decât Donald Trump, datorită experienței și predictibilității sale.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---