Externe

Netanyahu susține că majoritatea palestinienilor uciși în Gaza sunt "teroriști" și respinge criticile lui Biden

schedule 11 mar. 2024, 10:28

Netanyahu susține că majoritatea palestinienilor uciși în Gaza sunt "teroriști" și respinge criticile lui Biden
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Netanyahu afirmă că 13.000 de "teroriști" palestinieni au fost uciși, promițând continuarea ofensivei în Gaza, în pofida avertismentelor lui Biden.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că, în rândul palestinienilor uciși în timpul conflictului cu Hamas în Fâșia Gaza, se numără cel puțin 13.000 de "teroriști". Netanyahu a promis continuarea ofensivei în sudul enclavei, în ciuda avertismentelor președintelui american Joe Biden, care a descris o posibilă ofensivă majoră în Rafah ca fiind "linia sa roșie". Conform unui bilanț israelian, aproape 31.000 de palestinieni au fost uciși în timpul războiului de cinci luni, care a început după un atac al militanților Hamas la 7 octombrie.

Ministerul Sănătății din Gaza nu a oferit detalii despre numărul morților în rândul civililor și al militanților Hamas, dar a indicat că 72% dintre cei uciși au fost femei și copii. Hamas a respins bilanțul israelian, considerându-l o încercare de a prezenta "victorii false". Netanyahu a declarat pentru grupul media german Axel Springer că extinderea ofensivei la Rafah este crucială pentru înfrângerea Hamas și a subliniat că victoria este aproape.

Într-un interviu acordat publicației Politico, Netanyahu a răspuns criticilor lui Biden, susținând că președintele american se înșală atunci când critică modul în care se desfășoară războiul din Gaza. Netanyahu a insistat că politica sa este susținută de o majoritate zdrobitoare de israelieni și că respingerea unui stat palestinian este necesară pentru a preveni un alt masacru similar cu cel din 7 octombrie. Biden, pe de altă parte, a cerut ca Netanyahu să fie mai atent cu viețile nevinovate și a sugerat că acțiunile actuale ale premierului israelian ar putea face mai mult rău decât bine Israelului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---