Externe

Putin îndeamnă populația Rusiei să renunțe la alcool și să adopte un stil de viață sănătos

schedule 29 feb. 2024, 14:26

Putin îndeamnă populația Rusiei să renunțe la alcool și să adopte un stil de viață sănătos
Foto: The Times and The Sunday Times/Youtube
Putin îndeamnă rușii să renunțe la alcool și să practice schiul, vizând creșterea speranței de viață la 78 de ani.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat un apel către cetățenii țării sale să renunțe la consumul de alcool și să se orienteze spre activități sportive, în special schiatul. Mesajul a fost transmis în cadrul unui discurs național, în care liderul rus și-a exprimat dorința de a vedea o creștere a speranței de viață în Rusia, de la actualul nivel de 73 de ani la 78 de ani până în anul 2030.

Putin a reiterat necesitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a națiunii și a menționat că acest obiectiv va fi inclus într-un proiect național intitulat „Viață lungă și fericită”. De asemenea, președintele a subliniat importanța familiei și a valorilor morale în societatea rusă, încurajând familiile mari și susținând că acestea ar trebui să devină norma.

În discursul său, Putin a făcut referire la un motto din epoca sovietică, încurajând populația să lase băutura deoparte și să îmbrățișeze schiul ca formă de activitate fizică. Acesta nu este primul apel de acest gen al președintelui rus, care în trecut a cerut sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății pentru a combate consumul excesiv de alcool în Rusia.

Campania prezidențială pentru promovarea sănătății și a unui stil de viață activ vine într-un moment în care Rusia se confruntă cu provocări interne și externe semnificative, inclusiv războiul din Ucraina. Putin a asigurat că Rusia nu are intenția să atace vreo țară NATO din Europa, respingând avertismentele oficialilor occidentali ca fiind nefondate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---