Politic Externe

Iulia Navalnaia îndeamnă rușii să protesteze împotriva lui Putin prin vot în ziua alegerilor prezidențiale

schedule 06 mar. 2024, 16:26

Iulia Navalnaia îndeamnă rușii să protesteze împotriva lui Putin prin vot în ziua alegerilor prezidențiale
Sursa foto: Dmitry Laudin / Shutterstock.com
Iulia Navalnaia îndeamnă rușii să protesteze împotriva lui Putin la alegeri, sugerând vot alternativ sau anulare.

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, a făcut un apel către cetățenii ruși să își exprime opoziția față de președintele Vladimir Putin în ziua alegerilor prezidențiale din Rusia, programate pentru 17 martie. Într-o înregistrare video postată pe YouTube, ea a îndemnat populația să voteze orice alt candidat în afara lui Putin, să anuleze buletinul de vot sau să scrie numele soțului său decedat pe buletinele de vot, descriind alegerile ca fiind o "mascaradă".

Navalnaia a sugerat ca toți cei care se opun actualului regim să se prezinte la secțiile de votare în același timp, la prânz, pe data de 17 martie, pentru a demonstra unitate și forță împotriva războiului, corupției și nedreptății. Ea a menționat că această acțiune este simplă și sigură și nu poate fi interzisă de autorități.

În mesajul său, Iulia Navalnaia a mulțumit și miilor de simpatizanți care au participat la funeraliile soțului său și care au vizitat mormântul acestuia, exprimându-și speranța și recunoștința față de cei pe care i-a numit "cele mai curajoase și oneste persoane din țară". Ea a subliniat că atâta timp cât oamenii sunt uniți, lupta împotriva regimului Putin nu este pierdută.

În timp ce Iulia Navalnaia face aceste apeluri, Kremlinul insistă că populația rusă este în mare parte unită în sprijinul lui Putin, anticipându-se realegerea acestuia în absența unei opoziții veritabile la alegerile prezidențiale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---