Politic Externe

Vladimir Putin: „Rusia e dispusă să caute o rezolvare paşnică pentru conflictul din Ucraina”

schedule 29 iul. 2023, 14:13

Vladimir Putin: „Rusia e dispusă să caute o rezolvare paşnică pentru conflictul din Ucraina”
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Președintele Rusiei, Vladimir Putin susține că Rusia este pregătită să caute soluții pașnice pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, chiar dacă Occidentul are tendința de a acționa exclusiv în propriile interese în orice conflict internaţional.

Putin este gata să se așeze la masa negocierilor?

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este gata să caute soluții pașnice pentru a rezolva conflictul ce are loc de aproximativ un an și jumătate în Ucraina.

"Au uitat că au distrus situaţia din Sudan? Au uitat ce au făcut în Siria? Nu le-ar putea păsa mai puţin de Carta ONU, îşi amintesc de dreptul internaţional doar atunci când cred că aceste instrumente ar putea fi folosite împotriva cuiva – Rusia , în acest caz. Ei nu vor realiza nimic, acest lucru este prea primitiv. Dacă doresc ca cineva să respecte Carta ONU şi alte acte de drept internaţional, ar trebui să depună efort pentru a respecta ei înşişi aceleaşi norme. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vrem şi nu căutăm o rezolvare paşnică a vreunui conflict", a spus Putin în timpul unei întâlniri cu liderii naţionali africani.

Președintele rus a transmis un mesaj și liderilor africani.

"Abordarea dumneavoastră, ideile voastre – toate acestea rezonează cu punctele planului de pace chinez pentru reglementarea ucraineană, prezentat în februarie".

Putin a subliniat că autorităţile din Ucraina „au prezentat un temei juridic special care interzice negocierile cu Rusia”.

"Noi, de partea noastră, nu am respins niciodată negocierile, am spus întotdeauna că suntem pregătiţi pentru continuarea dialogului", a subliniat Putin.

„Mingea este total în terenul Kievului”

Șeful statului rus a mai menționat că de nenumărate ori a repetat că Rusia "şi-a declarat întotdeauna în mod public disponibilitatea pentru negocieri". Putin a afirmat că proiectul tratatului de pace a fost negociat mai devreme.

"Dar, după retragerea forţelor noastre de la periferia Kievului - şi ni s-a cerut să facem acest lucru pentru a crea condiţii pentru semnarea acordului final - autorităţile de la Kiev au dezavuat toate acordurile anterioare", a spus el.

De asemenea, liderul rus spune că atragerea Ucrainei în NATO este o ameninţare fundamentală la adresa intereselor Rusiei.

"De aceea, cred că mingea este total în terenul lor. Nu voi spune detaliile a ceea ce am negociat acum, nu ar fi potrivit. Cu toate acestea, nu toţi ştiu asta şi ştim foarte bine că Kievul şi-a obţinut independenţa. în timpul dizolvării Uniunii Sovietice, bazată pe declaraţia de independenţă, iar această declaraţie afirmă clar că Ucraina este un stat neutru. Acest lucru este de importanţă principală pentru noi; nu este foarte clar pentru noi de ce Occidentul a început să atragă Ucraina în NATO”, a concluzionat Vladimir Putin.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---