Externe

Atac armat într-o școală din Belgrad. Un elev a împușcat mortal mai mulți colegi, un profesor și un paznic

schedule 03 mai 2023, 13:43

Atac armat într-o școală din Belgrad. Un elev a împușcat mortal mai mulți colegi, un profesor și un paznic
Antena 3/Youtube

Tragedie într-o școală din Belgrad. Un elev din clasa a șaptea a dezlănțuit un măcel armat în propria școală. Copilul și-a omorât mai mulți colegi, un profesor și un paznic al școlii.

Masacru într-o școală din Belgrad. Un elev și-a ucis colegii și un profesor

Tragedia a avut loc la primele ore ale dimineții, la ora locală 8:40 (09:40 în România) la școala „Vladislav Ribnikar", situată în centrul Belgradului. Un elev din clasa a VII-a a deschis focul de armă în incinta școlii și și-a omorât opt dintre colegi, o profesoară și un paznic.

"Poliția a trimis imediat la fața locului toate patrulele disponibile și a arestat un minor suspect - un elev de clasa a șaptea care este bănuit că a tras mai multe focuri de armă cu pistolul tatălui asupra elevilor și a agenților de pază din școală", au anunțat autoritățile sârbe într-un comunicat.

Autoritățile presupun că elevul s-ar fi aflat sub influența drogurilor și nu a realizat ce face. La scurt timp de la anunțul tragediei, părinții au alergat îngroziți spre instituția de învățământ pentru a afla informații despre copiii lor.

La spital au ajuns mai multe victime printre care elevi și cadre didactice cărora li s-a acordat primul ajutor medical. Potrivit primelor informații, elevul în vârstă de 14 ani era un elev exemplar, cuminte, fără probleme.

Mărturia unei eleve care a scăpat cu viața din mijlocul calvarului

Potrivit presei sârbe, una dintre colegele atacatorului a reușit să scape cu viață. Aceasta povestește cum băiatul a intrat pe ușa clasei unde avea loc ora de istorie și a început să tragă din armă în colegi la întâmplare.

„A început să tragă la întâmplare, avea două încărcătoare în mână, a împușcat mai întâi profesorul de istorie, apoi a continuat”, spune fata, colegă de clasă cu atacatorul.

Tânăra mărturisește că trupurile fără suflare ale colegilor săi au ajutat-o să scape de furia colegului său.

„A omorât doi dintre prietenii noștri. M-am întins peste ei, să creadă că și eu sunt moartă. Apoi a părăsit sala de clasă, împușcăturile încă se mai auzeau”, mai afirmă eleva.

Presa internațională a relatat că asemenea cazuri în care sunt implicate atacurile armate sunt extrem de rare în Serbia. Însă după conflictele din anii '90, multe arme au rămas în posesia civililor, iar acest lucru favorizează astfel de tragedii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---