Externe

Atacul cu cuțitul dintr-o biserică din Sydney, calificat drept act terorist de poliția australiană

schedule 16 apr. 2024, 09:08

Atacul cu cuțitul dintr-o biserică din Sydney, calificat drept act terorist de poliția australiană
Atac cu cuțit în biserică asiriană din Sydney, catalogat drept terorism; episcop și alții răniți, suspect arestat.

Poliția din New South Wales, Australia, a declarat că atacul cu cuțitul care a avut loc într-o biserică asiriană din suburbiile orașului Sydney este un "act terorist". Incidentul s-a produs în timpul unei slujbe religioase și a fost transmis în direct, moment în care un adolescent a înjunghiat un episcop și alte persoane prezente. Episcopul comunității asiriene Mar Mari Emmanuel și suspectul, care a fost arestat, se află printre cei care primesc îngrijiri medicale pentru răni care nu le pun viața în pericol.

Comisarul de poliție Karen Webb a menționat într-o conferință de presă că atacul este considerat un act de "extremism religios" și că suspectul era cunoscut de poliție, dar nu figura în niciun dosar antiterorist. Acest atac vine la doar două zile după o altă agresiune cu armă albă într-un centru comercial din Sydney, care a rezultat în șase decese, dar pentru care nu a fost reținut un motiv terorist.

Incidentul a stârnit furia comunității creștine asiriene, o minoritate care a fugit de persecuțiile și războaiele din Siria și Irak, determinând sute de persoane să se deplaseze spre biserică în căutarea atacatorului. Forțele de ordine au intervenit pentru a îndepărta mulțimea și a preveni alte incidente. Patru bărbați cu vârste între 20 și 70 de ani au primit îngrijiri pentru plăgi deschise, iar poliția a asigurat că atât episcopul cât și suspectul nu sunt în pericol de moarte.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---