Social Locale

Tragedie în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani a murit după ce a fost înjunghiată de un tânăr de 17 ani

schedule 28 iun. 2023, 11:36

Tragedie în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani a murit după ce a fost înjunghiată de un tânăr de 17 ani
Mircea Moira / Shutterstock

O crimă a zguduit un oraș întreg, marți după-amiază. Tragedia a avut loc chiar în Grădina Botanică din Craiova, unde un tânăr de 17 ani a înjunghiat două persoane, o fată de 14 ani și un băiat de 20 de ani. În cele din urmă, fata s-a stins din viață.

Crima de la Grădina Botanica din Craiova

Totul a avut loc marți după-amiază, în jurul orei 16.00, în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani și un băiat de 20 de ani au ieșit la alergat în Grădina Botanică din Craiova. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 17 ani s-a apropiat de tineri și a început să o privească insistent pe fată.

Între cei doi băieți s-a declanșat un schimb de replici, după care agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 20 de ani. Fata a încercat să oprească atacul, însă aceasta a fost înjunghiată și ea de mai multe ori.

În urma cercetărilor, Poliția Dolj a stabilit că între băiatul de 17 ani și cele două victime „a izbucnit un conflict în urma căruia tânărul de 17 ani le-ar aplicat mai multe lovituri de cuţit” tinerei de 14 ani și tânărului de 20 de ani.

Fata de 14 ani a decedat în urma loviturilor de cuțit

În urma incidentului, fata a decedat, iar tânărul de 20 de ani a fost grav rănit. După ce i-a înjunghiat, tânărul de 17 ani a plecat liniștit. La ieşirea din Grădina Botanică acesta s-a întâlnit cu un echipaj de poliţie, care l-a întrebat unde merge, iar el le-a răspuns că s-a plimbat și merge acasă. La distanță de câteva minute, un trecător a zărit trupurile celor doi tineri și a sunat de urgență la 112. În scurt timp și atacatorul a fost prins.

„Noi am văzut un om care fugea, eu cu prietena mea. Doar că nu am suspectat nimic. Avea părul lung şi îl avea pe spate şi era cu mască pe faţă și avea mănuşi”, a declarat un martor.

Tânărul în vârstă de 20 de ani care a fost înjunghiat este internat în stare critică la terapie intensivă. Medicii spun că victima a pierdut o cantitate mare de sânge.

„Este instabil, primeşte tratament de terapie intensivă complex şi susţinut, este în permanenţă monitorizat, supravegheat şi îngrijit de o echipă multidisciplinară de specialişti. Prognosticul este unul rezervat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.
„Pacientul este în continuare internat în clinica ATI, în stare extrem de gravă, instabil, primeşte tratament de terapie intensivă complex şi susţinut, este în permanenţă monitorizat, spravegheat şi ingrijit de o echipă multidisciplinară de specialişti”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Atacatorul, tânărul în vârstă de 17 ani, este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care lucrează la o secție rurală. Acesta studiază la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Potrivit primelor cercetări, atacatorul și victimele sale nu se cunoșteau.

Agresorul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor şi de tentativă la omor, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---