Externe

Mesajele șocante postate de David Kozak, înainte să provoace masacrul din Praga. „Întotdeauna am vrut să ucid și posibil să mă sinucid”

schedule 23 dec. 2023, 07:47

Mesajele șocante postate de David Kozak, înainte să provoace masacrul din Praga. „Întotdeauna am vrut să ucid și posibil să mă sinucid”
Foto: Capturi video

Apar noi detalii șocante despre David Kozak, tânărul de 24 de ani care a ucis 14 oameni, după ce a intrat cu o pușcă în Universitate, apoi s-a sinucis. Băiatul și-a împărtășit pe rețelele sociale fanteziile morbide, cu postări în care spunea că vrea să devină criminal în masă și că „a vrut întotdeauna să moară”. 

Deși în lumea exterioară părea un singuratic introvertit, pe platforma de socializare Telegram, băiatul și-a împărtășit gândurile morbide. El posta mesaje în care spunea că își dorește să intre în școli și să omoare tineri. Tânărul a spus că pagina sa de socializare va fi un „jurnal” al vieții sale „înainte de masacru”. 

„Vreau să intru în școli și să împușc și posibil să mă sinucid. Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un criminal în viitor”, a scris tânărul de 24 de ani într-o postare înfiorătoare. 

Kozak a continuat să-l laude pe „Ilznaz”, despre care se crede că este o referire la Ilznaz Galyaviev, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a ucis nouă persoane într-un atac din 2021, asupra fostei sale școli din Kazan, Rusia.

„Când Ilznaz a provocat atacul, mi-am dat seama că era mult mai profitabil să faci crime în masă decât cele în serie”, a spus el. De asemenea, a scris și despre Alina Afanaskina, adolescenta de 14 ani care și-a atacat colegii din școala din Rusia, la începutul lunii decembrie.
„Parcă ea ar fi venit în ajutorul meu din cer la timp”, a postat el. 

David Kozak nu avea antecedente penale, dar, în calitate de proprietar legal de armă, era interesat de armament. Sinuciderea a apărut des în postările sale pe rețelele sociale, unde și-a revărsat cele mai întunecate gânduri. 

Masacrul a avut loc, joi, la Universitatea Carolina din Praga. În piațeta din fața rectoratului universității, la 10 minute distanță de clădirea unde a avut loc tragedia, s-au adunat sute de oameni care au depus coroane cu flori și lumânări în memoria victimelor împușcate mortal. Astăzi este zi de doliu la Praga. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---