Externe Politic

Ratificarea aderării Suediei la NATO de către Parlamentul Ungariei: Declarații ale Președintelui Klaus Iohannis

schedule 27 feb. 2024, 08:27

Ratificarea aderării Suediei la NATO de către Parlamentul Ungariei: Declarații ale Președintelui Klaus Iohannis
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Președintele României a salutat ratificarea aderării Suediei la NATO de către Ungaria, accentuând întărirea apărării pe Flancul Estic.

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat ratificarea aderării Suediei la NATO de către Parlamentul Ungariei, subliniind că acest pas va consolida apărarea și descurajarea pe Flancul Estic. Declarațiile au fost făcute în contextul tensiunilor crescute din regiune, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

"Astăzi au fost stabilite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO. Contribuţia acestei ţări la securitatea euro-atlantică este substanţială. Cu Suedia în NATO, vom spori apărarea şi descurajarea pe flancul estic şi vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici", a menționat Klaus Iohannis în mesajele sale postate pe diverse platforme de socializare.

Aderarea Suediei la NATO a fost aprobată de Parlamentul Ungariei cu o majoritate covârșitoare, după un proces îndelungat și complex, marcat de negocieri și tergiversări. Premierul suedez Ulf Kristersson a descris această zi ca fiind istorică și a reiterat angajamentul Suediei pentru securitatea euro-atlantică.

Ratificarea de către Ungaria a aderării Suediei la NATO înlătură ultimul obstacol procedural și marchează un pas important în consolidarea Alianței Nord-Atlantice. Decizia vine într-un moment în care NATO își intensifică măsurile de apărare și descurajare în fața provocărilor de securitate din regiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---