Social

Fetiță de opt ani mușcată de un lup la Grădina Zoologică din Sibiu. Filmul atacului

schedule 10 sept. 2023, 10:58

Fetiță de opt ani mușcată de un lup la Grădina Zoologică din Sibiu. Filmul atacului
Foto: Zoo Sibiu

Un caz șocant s-a petrecut, vineri după-amiază, 8 septembrie, la Grădina Zoologică din Sibiu. O fetiță de opt ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie după ce a fost mușcată la mână de un lup alb. Rănile nu i-au pus în pericol viața. Care a fost filmul atacului?

O fetiţă de 8 ani a fost muşcată de un lup la Grădina Zoologică din Sibiu

Incidentul s-a petrecut într-o după-amiază liniștită, petrecută în familie, la Zoo. La un moment dat, fetița, fascinată de lupii albi, a profitat de neatenția familiei, s-a apropiat periculos de cușcă, a băgat mâna prin gard și a fost atacată fără milă. 

„Din cauză că nu se respectă indicatoarele de la Grădina Zoologică. Ne pare rău de eveniment, dar totodată asta se întâmplă când părinţii nu supraveghează mai de aproape copiii. Ei sunt curioşi şi din curiozitate se apropie de animale. Sunt animale sălbatice, iar ca orice animal sălbatic acesta e rolul său, să atace”, a explicat Liviu Todescu, medic veterinar Grădina Zoologică Sibiu.

Incidentul ar fi putut fi evitat dacă părinții ar fi fost atenți la copilă. „Cuşca aceea are cumva o dublă protecţie. Nu are cum să atace, dacă nu şi-ar băga copilul degetul, lupul nu are cum să-l agaţe de mână. Totodată, este distanţa destul de mare. De trei-patru metri până la cuşca lupului”, a completat Liviu Todescu, medic veterinar Grădina Zoologică Sibiu.

„Un echipaj SMURD a intervenit de urgență la Grădina Zoologică Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unei fetițe în vârstă de 8 ani care a fost mușcată de un lup”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Andreea Ștefan, explicând și cum s-a produs evenimentul.
„Se pare că fetița a băgat mâna prin gardul de protecție și astfel a fost mușcată de palmă. Aceasta a fost transportată de urgență la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, conștientă, stabilă, pentru îngrijiri medicale”, au mai menționat reprezentanții ISU Sibiu.

Copila se află în afara oricărui pericol

Fetița a fost preluată de medici și transportată la spital. Rănile nu îi pun în pericol viața. „În jurul orei 17.00, s-a prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu o fetiţă în vârstă de 8 ani cu o plagă prin muşcătura de lup la nivelul mâinii. S-au realizat investigaţii, consulturi de specialitate, tratamenul local al plăgii, vaccinare antitetanică”, au transmis oficialii Spitalului de Pediatrie Sibiu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---