Social

Crima din Galați: Mama care și-a ucis fetița în bătaie își abuza constant cei trei copii. Statul știa că sunt în pericol

schedule 02 feb. 2024, 08:15

Crima din Galați: Mama care și-a ucis fetița în bătaie își abuza constant cei trei copii. Statul știa că sunt în pericol
Foto: Shutterstock

Apar informații îngrozitoare în cazul crimei din Galați. Mama le-a spus anchetatorilor că și-a ucis în bătaie fetița de 9 ani din cauza furiei. Înainte de tragedie, copila și cele două surori ale sale erau abuzate constant, iar autoritățile ști-au că sunt în pericol. Anchetatorii au descoperit acum că a existat o plângere, urmată de câteva controale în urma cărora cei de la DGASPC și de la Protecția Socială au constatat că totul este în regulă, deși femeia era cunoscută cu probleme psihice. 

Femeia din Galaţi care şi-a ucis fetiţa în vârstă de 9 ani, bătând-o crunt şi cauzându-i arsuri pe corp, a fost arestată preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. 

Prima și singura persoană care a sesizat faptul că în acea familie se petrec lucruri grave este educatoarea de la grădiniță unde mergea una dintre cele trei surori, cea mijlocie, în vârstă de 7 ani. 

Totul s-a petrecut în iarna anului 2023, atunci când cadrul didactic a observat pe corpul fetei mai multe leziuni grave, în diferite perioade, în timp ce aceasta frecventa cursurile grădiniței. Atunci, a sesizat Protecția Copilului din Galați, în februarie 2023, apoi a început o anchetă a dimiciliului familiei.

Familia și-a asumat responsabilitatea creșterii și îngrijirii celor trei surori, drept pentru care Protecția Copilului din Galați a trimis dosarul mai departe, către serviciul de asistență al Primăriei Galați. Serviciul a făcut două vizite la domiciliu, în urma cărora nu a observat nimic grav, iar ancheta socială s-a oprit. La fel ca orice tip de monitorizare. Din acel moment, bătăile au continuat. Și nu doar fata de 9 ani care a fost omorâtă miercuri în bătaie a fost agresată, ci și cele două surori mai mici. 

Acest fapt a fost stabilit după ce, cu o zi în urmă, inspectorii de la Protecția Copilului au fost să le preia pe cele două surori și au observat pe corpul lor răni grave. Este și motivul pentru care ancheta s-a extins și se fac cercetări și în cazul celor două copile abuzate de mamă, care acum este reținută de către procurori pentru 24 de ore și urmează să fie trimisă în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav. 

Fetiţa de 9 ani din Galaţi a murit, miercuri dimineaţă, în apartamentul în care locuia cu familia, fiind găsită de un echipaj SMURD cu urme de violenţă extremă pe corp. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Galaţi a preluat celelalte surori ale micuței decedate, în vârstă de 5 și 6 ani, care ar fi asistat la maltratarea surorii lor. Minorele urmează să fie evaluate medical pentru a se stabili dacă au fost și ele victime ale violenței.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---