Externe

Proces în California: Tesla acuzată de defect de fabricație după ce un copil a pornit mașina și a accidentat-o pe mama sa

schedule 15 apr. 2024, 13:54

Proces în California: Tesla acuzată de defect de fabricație după ce un copil a pornit mașina și a accidentat-o pe mama sa
Pixabay
Mamă dă în judecată Tesla după ce fiul ei de 2 ani a pornit Model X, accidentând-o grav în curtea casei.

Un proces civil neobișnuit a început în California, unde o mamă a intentat un proces împotriva companiei Tesla, susținând că un defect de fabricație al vehiculului Model X a permis fiului ei de doi ani să pornească mașina și să o accidenteze grav. Incidentul a avut loc în decembrie 2018, în curtea familiei din Santa Barbara, când Mallory Harcourt, însărcinată în opt luni, a fost lovită și prinsă între mașina electrică și un perete din garaj.

Mallory Harcourt a suferit fracturi multiple, inclusiv la bazin, și a fost nevoită să nască prematur. Avocații săi au argumentat că vehiculul, achiziționat ca un SUV de familie, era defect din fabricație, deoarece nu ar fi trebuit să fie posibil ca un copil să-l pornească atât de ușor. Tesla, pe de altă parte, a pus incidentul pe seama neglijenței mamei, susținând că designul Modelului X a redus gravitatea rănilor și că funcțiile de asistență au prevenit răni și mai serioase.

Procesul, care se desfășoară la o instanță din Santa Clara, va examina caracteristicile de siguranță ale vehiculului și ar putea avea implicații semnificative pentru producătorul de mașini electrice. Tesla a fost implicată în trecut în alte procese legate de siguranță, inclusiv incidente de frânare și incendii, iar rezultatul acestui caz ar putea adăuga un nou capitol în istoria litigiilor companiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---