Showbiz

Ilinca Vandici, despre lupta împotriva depresiei. Prezentatoarea a cerut ajutorul terapeutului: „Am început un proces de psihoanaliză”

schedule 15 sept. 2023, 09:40

Ilinca Vandici, despre lupta împotriva depresiei. Prezentatoarea a cerut ajutorul terapeutului: „Am început un proces de psihoanaliză”
Sursa foto: Instagram Ilinca Vandici

Ilinca Vandici s-a luptat și ea cu depresia, la un moment dat, motiv pentru care a fost nevoită să apeleze la ajutorul unui terapeut și, de asemenea, să înceapă un proces de psihoanaliză. Ce a povestit prezentatoarea de la Kanal D despre cele mai negre momente din viața și din cariera sa!

Ilinca Vandici, despre lupta împotriva depresiei

Ilinca Vandici a acceptat invitația de a merge în emisiunea  Ego Life, moderată de Dana Săvuică, unde a vorbit despre mai multe subiecte interesante pentru urmăritori. La un moment dat, îndrăgita prezentatoare de la Kanal D a adus vorba și despre lupta împotriva depresiei, care a început odată cu venirea pe lume a fiului ei. Depresia postanatală i-a dat mari maro bătăi de cap, deși pe atunci nici măcar nu știa exact despre de era vorba. A încercat să ascundă situația prin care trecea de ochii lumii, pentru că erau foarte multe lucruri de făcut care nu sufereau amânare, printre care și filmările pentru „Bravo, ai stil!”.

Perioada pandemiei a avut și ea un impact asupra vedetei, pe care au pus stăpânire emoțiile negative, moment în care și-a dat seama că era ceva în neregulă cu ea și a căutat răspunsuri, începând astfel un proces de psihoanaliză. A reușit să descopere multe lucruri despre ea și a fost fascinată de cât de multe lucruri se ascundeau în interiorul ei despre care nu avea nici cea mai mică idee.

”Prima dată am simțit după ce am născut (n.r. că trebuie să schimbe ceva). Atunci m-am confruntat cu depresia postnatală, n-am știut la momentul respectiv despre ce este vorba, n-am avut timp să îmi aloc mie în primul rând, pentru că începuserăm și filmările, era și copilul mic, și a trecut să le duc pe toate și am ascuns cumva totul sub preș.
A venit perioada de pandemie, atunci când din nou m-am dus cumva spre aceleași stări, emoții, sentimente și trăiri și atunci mi-a dat seama: e ceva în neregulă, e clar că undeva trebuie să caut niște răspunsuri. Am început un proces de psihoanaliză, nu cu Alina, cu altcineva la vremea respectivă. Descoperind lucruri despre mine mi s-a activat butonul ăsta al curiozității. Am vrut din ce în ce mai mult, din ce în ce mai mult pentru că eram fascinată de cât de multe straturi și substraturi există înăuntrul nostru, și în corp, și în minte și în celule, peste tot de care habar nu avem”, a povestit Ilinca Vandici, în emisiunea Ego Life.

Mai apoi, Ilinca Vandici a vorbit despre terapeutul său de la momentul actual în care are mare încredere și căruia îi este foarte recunoscătoare, dar și despre care este rolul unei astfel de persoane în viața oricui se confruntă cu depresia și are mare nevoie de ajutor. Ei bine, prezentatoarea consideră că rolul unul terapeut este acela de a-și determina pacientul să se cunoască pe sine, să fie conștient de valorile sale și să își atingă potențialul maxim, indiferent de situație. Vedeta simte că are parte de susținere din partea terapeutului ei și știe că poate vorbi orice cu Alina, pentru că îi dă cele mai bune sfaturi menite să o ajute ca, la final, să fie capabilă să ia cele mai bune decizii de una singură.

„Din punctul meu de vedere rolul unui terapeut în viața oricărui suflet nu este acela de a crea un soi de dependență, de a fi cumva împins de la spate să întrebi în permanență ce fac acum în situația asta?
Este acela de a te îndruma, de a te face să te cunoști pe tine atât de bine, să îți atingi potențialul maxim, să fii conștient de valorile tale, încât în tot felul de situații să pot singur să le rezolv, dar mai bine decât ai făcut-o în trecut. Despre asta e vorba. Eu mă simt extrem de susținută de Alina pentru că știu că este acolo, și știu că oricând e ceva pot să vorbesc cu ea, însă tot eu cumva îmi dau răspunsurile și, ce să vezi, tot eu ajung să îmi iau deciziile”, a mai zis ea.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---