Showbiz

Oscar 2024: "Oppenheimer" triumfă cu șapte premii, inclusiv pentru Cel mai bun film și regizor

schedule 11 mar. 2024, 08:25

Oscar 2024: "Oppenheimer" triumfă cu șapte premii, inclusiv pentru Cel mai bun film și regizor
https://pixabay.com/illustrations/oscar-oscars-award-studio-show-2103653/
"Oppenheimer" câștigă 7 Oscaruri, inclusiv Cel mai bun film și regizor la Gala Oscar 2024, cu momente emoționante și discursuri puternice.

Filmul "Oppenheimer", care explorează povestea creării bombei atomice, a dominat cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar, adjudecându-și șapte trofee, inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Gala, găzduită de Jimmy Kimmel, a avut loc la Los Angeles și a fost marcată de momente emoționante și discursuri puternice.

Christopher Nolan a primit distincția pentru Cel mai bun regizor, marcându-și primul Oscar din carieră, după mai multe nominalizări anterioare pentru filme precum "Dunkirk", "Memento" și "Inception". În discursul său, Nolan a subliniat importanța filmelor în istoria umanității și s-a declarat onorat să fie considerat o parte semnificativă a acestei călătorii.

Cillian Murphy a fost desemnat Cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea fizicianului J. Robert Oppenheimer, în timp ce Emma Stone a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, grație rolului său din filmul "Poor Things". Stone a mulțumit echipei filmului și a evidențiat bucuria de a lucra împreună la crearea unei opere cinematografice.

La categoriile de rol secundar, Da'Vine Joy Randolph și Robert Downey Jr. au fost recompensați pentru interpretările lor din filmele "The Holdovers" și "Oppenheimer", respectiv. Downey Jr. a oferit un discurs plin de umor, mulțumindu-i soției sale pentru sprijin.

Documentarul "20 Days in Mariupol" a marcat un moment istoric, devenind primul film ucrainean care câștigă un Oscar. Regizorul Mstyslav Chernov a oferit un discurs emoționant, exprimându-și dorința ca filmul să nu fi fost necesar și condamnând violența conflictului din Ucraina.

Printre alte premii importante, "The Zone of Interest" a fost desemnat Cel mai bun film internațional, iar Billie Eilish și Finneas O'Connell au câștigat pentru a doua oară premiul pentru Cel mai bun cântec original cu piesa "What Was I Made For?" din filmul "Barbie".

"Oppenheimer" a mai câștigat premii pentru Cel mai bun montaj, Cel mai bun scenariu adaptat și Cea mai bună coloană sonoră, compusă de Ludwig Göransson. Filmul "Poor Things" a fost recompensat pentru Cele mai bune costume și Cel mai bun machiaj și coafură, în timp ce "Godzilla Minus One" a triumfat la categoria Cele mai bune efecte vizuale.

Gala Oscar 2024 a fost, de asemenea, marcată de discursuri care au abordat probleme sociale și politice actuale, inclusiv criza umanitară din Gaza și invazia Rusiei în Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---