Showbiz

Mădălin Ionescu, despre problemele de sănătate pe care le are fiul lui. Ce sfaturi i-a dat medicul: „Acest virus i-a prăjit anumite circuite neuronale”

schedule 12 dec. 2023, 08:47

Mădălin Ionescu a fost invitat în cadrul emisiunii „În Oglindă”, unde a vorbit printre altele și despre problemele de sănătate pe care le are fiul lui. Ce sfaturi i-a dat medicul și care ar fi șansele lui Filip de a se recupera!

Mădălin Ionescu, despre problemele de sănătate pe care le are Filip

Mădălin Ionescu a acceptat invitația lui Mihai Ghiță de a merge în cadrul emisiunii sale online, „În Oglindă”, unde și-a pus sufletul pe tavă și a vorbit despre probelemele pe care le are fiul lui, Filip a făcut varicelă, pe care a luat-o de la sora lui, înainte de împlinirea vârstei de un an. Soțul Cristinei Șișcanu nu și-a dat seama inițial cât de gravă este situația, dar din păcate, virusul respectiv i-a ars mai multe circuite neuronale, iar centrii vorbirii sunt și ei foarte afectați.

El a realizat că se confruntă cu o problemă gravă, în jurul vârstei de un an, pentru că el nu mergea deloc și a decis să apeleze la medicul Vlad Ciurea, care i-a confirmat toate bănuielile.

„Atunci nu mi-am dat seama. Din păcate a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale, centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment nu mi-am dat seama care sunt efectele.
Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme pentru încă nu mergea și l-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală, în România nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, acum se face, însă de la un an, deci nici atunci nu m-ar fi ajutat.”, a povestit Mădălin Ionescu, la „În Oglindă”.

Din păcate, la vremea aceea, nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, iar dacă sora lui măcar l-ar fi avut, nu s-ar mai fi ajuns aici. Mădălin Ionescu a ajuns cu fiul lui chiar și în Germania, unde i s-au spus anumite lucruri despre Filip care l-au lăsat mască, dar unde a și fost sfătuit să plece din România. De ce? Ei bine, pentru că în țară, nu există condiții necesare pentru un copil cu o asemenea afecțiune să își revină.

"Dacă se făcea vaccinul probabil nu mai făcea Ștefania (n. red fiica lui cea mare), și atunci soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis (n. red neurochirurgul) că toată viața vor fi niște probleme, se poate întâmpla o minune. M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania, unde nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: «Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip, la Einstein și la Oppenheimer.
Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare, dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el.Sfatul meu e să vă mutați din România». Pentru că în România nu sunt condiții necesare ca un copil cu dizabilități din spectrul lui- el nu e autist, are doar niște elemente din spectrul autismului- să-și revină”, a mai zuis el.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---