Social

Motivul pentru care Mario Iorgulescu nu poate răspunde penal după ce a omorât un tânăr. Avocat: „Are aceste probleme”

schedule 16 mai 2023, 07:43

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fugit din clinica de psihiatrie din Italia unde era tratat și a fost reinternat cu forța într-un alt spital, după ce a fost prins de carabinieri. El este condamnat la 16 ani de închisoare după ce a provocat un accident în urma căruia a murit un tânăr. Luni, băiatul șefului LPF ar fi trebuit să fie prezent la Curtea de Apel pentru primul termen. Avocatul său a explicat de ce acesta nu poate răspunde penal pentru faptele sale. 

Avocatul lui Mario Iorgulescu a dat motivul pentru care Mario Iorgulescu nu poate răspunde penal după ce a omorât un tânăr

Pe parcursul celor patru ani de când se află în Italia, Mario Iorgulescu a fost internat în mai multe centre medicale. În urmă cu două săptămâni, băiatul a fugit de sub nasul medicilor.

„Pe nepusă masă, a părăsit clinica fără acordul părinților, fără știrea părinților, fără acordul cadrelor medicale, într-un moment de criză generat de boala de care, din păcate, realmente suferă”, a declarat Florin Durgheu, avocatul lui Mario Iorgulescu, pentru Observator. 

A fost dat în urmărire și prins de carabinieri, apoi reinternat cu forța într-o altă clinică. „El chiar are aceste probleme. Nu sunt inventate cu scopul de a scăpa. La momentul transferului a fost în comă şi nu avea nicio interdicţie de părăsire a României”, a completat apărătorul acestuia. 

Procesul din țară, judecat în lipsa lui Mario Iorgulescu

Magistrații au amânat procesul pentru data de 26 iunie, în așa fel încât Gino Iorgulescu să se poată pregăti și prezenta în locul băiatului său.

„Mario Iorgulescu nu poate răspunde pentru ceea ce face. Deci italienii au ajuns la această concluzie indubitabilă. Singurul răspunzător pentru orice faptă civilă sau penală este domnul Gino Iorgulescu, tatăl acestuia, în calitate de tutore. Orice ar face din cauza bolii, el nici măcar nu va fi cercetat de autorităţile italiene”, a completat avocatul lui Mario Iorgulescu, Florin Durgheu. 

Condamnat în primă instanță la 16 ani de închisoare.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în februarie 2023. După o lună, fiul președintelui LPF a sfidat sentința cu o postare pe rețelele sociale în care se lăuda că este relaxat și se bucură de viață. 

În mesajul fotografiei, ţine să precizeze că totul este bine, că are încredere în justiţie, folosind hashtaguri precum „crede în lege”, „lege şi ordine”. Ulterior, descrierea la fotografie a fost înlocuită cu mesaje despre credinţă şi Dumnezeu.

El a mai fost condamnat şi în 2021 la trei ani de închisoare cu executare, fiind implicat în răpirea, sechestrarea şi agresarea unui bărbat. 

Filmul accidentului produs de Mario Iorgulescu

Pe 8 septembrie 2019, la ora 03:02, Mario Iorgulescu a intrat cu o viteză de 143 de kilometri pe oră a intrat pe contrasens într-o mașină condusă de tânărul Dani Vicol, pe care l-a ucis. Avea cocaină și alcool în sânge. 

„Deși fusese rugat de martori să nu plece cu autoturismul în acea stare, inculpatul s-a urcat la volan după ce consumase o cantitate considerabilă de alcool, după ce consumase cocaină, și într-o stare de furie pe fondul crizei de gelozie”, se arată în rechizitoriu. 

Fiul președintelui LPF vorbea la telefon în momentul impactului. Venea de la o petrecere de lângă București și se îndrepta spre fosta sa parteneră.

„În jurul orei 02:00, întrucât inculpatul vorbea în continuare la telefon, martora i-a cerut acestuia să îi promită că nu va pleca cu mașina în acea stare”, se mai arată în dosar.

Cinci secunde au durat de la momentul încheierii convorbirii până la accident. La aproape două săptămâni după tragedie, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții săi, Gino Iorgulescu și Gabriela Iorgulescu, la o clinica din Milano, fără acordul medicilor din România. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---