Externe Politic

DeSantis se retrage din cursă şi anunță că îl susţine pe Donald Trump

schedule 22 ian. 2024, 11:21

DeSantis se retrage din cursă şi anunță că îl susţine pe Donald Trump
The Old Major / Shutterstock

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă și îl va susține pe Donald Trump.

De Santis a renunțat la cursa pentru Casa Albă

Ron DeSantis, a anunțat într-o înregistrare video pe X, că nu există o cale clară către succes în campania sa pentru alegerile prezidenţiale.

"Dacă ar fi ceva ce aş putea face pentru a produce un rezultat favorabil, mai multe opriri de campanie, mai multe interviuri, aş face-o, dar nu le pot cere susţinătorilor noştri să se ofere voluntar şi să-şi doneze resursele dacă nu avem o cale clară spre victorie. În consecinţă, îmi suspend astăzi campania", a anunţat DeSantis.

Guvernatorul Floridei a mai menționat că de acum îl va susține pe fostul președinte SUA, Donald Trump. Ron DeSantis era principalul adversar a lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

"Sunt mândru că mi-am respectat 100% din promisiuni şi nu mă voi opri acum. Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o şansă lui Donald Trump. Deşi am avut dezacorduri cu Donald Trump, cum ar fi în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi ridicarea lui Anthony Fauci în rang, Trump este superior actualului preşedinte în exerciţiu, Joe Biden. Acest lucru este clar", a declarat Ron DeSantis în videoclipul postat pe X.
"Am semnat o promisiune de a susţine candidatul republican şi voi onora această promisiune. El are susţinerea mea, pentru că nu ne putem întoarce la vechea gardă republicană de altădată sau la forma reambalată de corporatism încălzit pe care o reprezintă Nikki Haley", a mai spus el într-un atac direct la adresa fostei ambasadoare a SUA la ONU care în prezent devine singura persoană care mai poate perturba ascensiunea electorală a fostului preşedinte.
"Winston Churchill a remarcat odată că succesul nu este definitiv, iar eşecul nu este fatal. Curajul de a continua este cel care contează. Deşi această campanie s-a încheiat, misiunea continuă aici, în Florida. Vom continua să arătăm ţării cum să conducă. Vă mulţumesc şi Dumnezeu să vă binecuvânteze", a încheiat Ron DeSantis.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---