Social Politic Locale

Primarul din Mangalia a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la peste 13 milioane de lei

schedule 20 iun. 2023, 14:10

Primarul din Mangalia a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la peste 13 milioane de lei
Mircea Moira / Shutterstock

DNA a anunțat, marți, că primarul orașului Mangalia, Radu Cristian, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Primarul din Mangalia, învinuit de abuz în serviciu

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului din Mangalia, Radu Cristian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, s-a dispus și trimiterea în judecată a mai multor funcționari din cadrul primăriei pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată și a unui avocat din Baroul București.

"În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului București, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicționale.
Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condițiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii și de peste 200 de ori mai mici față de cele stabilite în noile contracte", se arată în rechizitoriu.

Ce spune Primăria din Mangalia despre acest dosar

Procurorii presupun că primarul din Mangalia ar fi fost ajutat de ceilalți șase inculpați, funcționari publici, care ar fi întocmit și semnat mai multe acte necesare pentru organizarea unor proceduri formale de achiziție a mai multor servicii judiciare.

În urma acestor demersuri, Primăria Mangalia a fost prejudiciată cu suma de 13.675.922 lei, potrivit procurorilor DNA. Primăria municipiului Mangalia a transmis că nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa cu propunere de a se păstra măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---