Politic

Ciucă a convocat de urgență o sesiune extraordinară pentru modificarea Legii pensiilor speciale

schedule 08 aug. 2023, 09:36

Ciucă a convocat de urgență o sesiune extraordinară pentru modificarea Legii pensiilor speciale
LCV / Shutterstock

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat că va convoca de urgență Biroul Permanent al Senatului într-o sesiune extraordinară cu privire la modificarea Legii pensiilor speciale.

Ciuca convoacă de urgență Senatul pentru modificarea Legii pensiilor

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat că va convoca de urgență Senatul într-o sesiune extraordinară cu privire la modificările Legii pensiilor speciale. Oficialul spune că legea trebuie modificată cât mai repede.

"Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale. Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.”, a transmis, marţi, Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a menționat că se vor face corecturi în urma observațiilor semnalate de judecătorii Curții pentru ca legea să îndeplinească toate condițiile. Această lege este necesară pentru a accesa unele fonduri europene, iar oficialii români încearcă să facă totul la termen pentru a nu pierde acești bani.

„Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene", a mai subliniat Ciucă.

Luni seara, în Monitorul Oficial a fost publicată motivarea deciziei asupra modificării legii privind pensiile speciale. Legea trebuie să fie corectată de Parlament.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---