Social Sănătate

Alertă de infecții respiratorii în România și Europa. Avertismentul transmis de medici

schedule 02 dec. 2023, 13:26

Alertă de infecții respiratorii în România și Europa. Avertismentul transmis de medici
New Africa/Shutterstock

Un val de viroze și gripe îi pune în gardă pe medicii din țară, după ce o bacterie misterioasă din China a ajuns în Franța.


Val de viroze în România și Europa

Medicii specialiști spun că este vorba despre o bacterie care duce la pneumonie. Virozele și gripele au început să se răspândească cu repeziciune în Europa și nu doar, ajungând astfel și în România.

Medicii spun că simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei gripe tipice și că este necesar să ne adresăm la medic pentru a nu ajunge într-un stadiu sever.

"Sunt aceleași simptome pe care le cunoaștem deja. Orice creștere de febră, tuse persistentă. Simptomele de gripă în general.
Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția apariția unui fenomen care a dus la umplerea spitalelor pediatrice în China. A fost denumită "pneumonia misterioasă".
Din China a fost comunicat că nu există identificat un nou patogen și că cel mai probabil discutăm de o versiune care a devenit rezistentă la antibioticele pe care le folosim.
Această pneumonie a fost identificată deja în Europa: Olanda, Franța, Danemarca, cât și în SUA, Coreea.
Este o boală destul de severă care survine în urma unei infecții virale, deci foarte rar acestă pneumonie, de una singură, reușește să producă cazuri de spitalizare.
Însă, combinat cu infecții virale, acest val de gripă pornit deja, avem RSV care produce bronșiolita la copii și mai avem și COVID la care ne așteptăm să avem un nou val în această perioadă de iarnă. 
Din datele pe care le avem nu s-a descoperit o bacterie nouă, de aceea pneumonia rămâne misterioasă", a spus Octavian Jurma, medic și cercetător.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---