Sănătate

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Galați. O femeie a murit după ce medicii au crezut că are diabet, în loc de probleme la plămâni

schedule 05 sept. 2023, 08:55

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Galați. O femeie a murit după ce medicii au crezut că are diabet, în loc de probleme la plămâni
Foto: Shutterstock

O femeie a murit la Spitalul de Urgență din Galați, după ce ar fi fost tratată de diabet, în loc de probleme la plămâni. Familia îi acuză pe medici de malpraxis pentru că nu ar fi tratat-o corect pe femeie și, mai mult, victima ar fi fost conectată la un aparat de oxigen defect, după multe zile în care starea acesteia s-a degradat. 

Acuzații grave de malpraxis la Spitalul de Urgență din Galați

Femeia în vârstă de 68 de ani a fost adusă la spital de fiul ei pentru că nu putea respira și era vizibil slăbită. După analize, i-a fost pus un diagnostic. 

„Mi s-a spus ca are un diabet care poate fi tratat. I s-a făcut o rază la plămâni. Ar fi o afecţiune la plămâni. Nu a fost absolut deloc băgată în seamă această rază care indica o afecţiune clară”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate.

Copiii au văzut că starea mamei se degradează și au cerut explicații medicilor. La trei zile de la internare, femeia a fost conectată la un aparat de oxigen.

„De duminica dimineaţă, în jurul orei 9, până luni seara, în jurul orei 22, instalaţia de oxigen a spitalului nu a funcţionat”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate.

Fiul a chemat o ambulanță privată pentru a o transfera pe mamă la o unitate medicală, însă doctorii de la Spitalul Județean din Galați au hotărât că aceasta trebuie transferată la Terapie Intensivă. După două săptămâni și jumătate de internare, femeia a murit.

„Familia a solicitat o autopsie, iar conform certificatului constatator al decesului, cauza care a dus la insuficienţa cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictiva cronica acutizata. De aici, noi deducem faptul că, aşa cum si pacienta a reclamat cand a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care ulterior, a dus la decesul acesteia”, a declarat Alexandru Cosmin Lăcătuș, avocat.

Familia a depus plângeri la Direcția de Sănătate Publică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, Colegiul medicilor, dar și la Spitalul de Urgență Galați. În prezent, așteaptă un răspuns. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---