Social Sănătate

Medicii de familie din București își vor primi banii parțial pentru luna octombrie. Anunțul făcut de CNAS

schedule 20 nov. 2023, 14:31

Medicii de familie din București își vor primi banii parțial pentru luna octombrie. Anunțul făcut de CNAS
H_Ko/Shutterstock

Medicii de familie din Capitală au fost anunţaţi de Casa de Asigurări de Sănătate că vor primi banii parţial pentru luna octombrie.

Medicii de familie din București își vor primi banii parțial pentru octombrie

Medicii de familie din București au primit o înștiințare de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București prin care au fost informați că pentru luna octombrie, vor primi banii parțial.

"În atenția tuturor furnizorilor de servicii: Medicina de familie.
Stimați parteneri contractuali,
Având în vedere contextul actual privind alocarea creditelor bugetare, vă comunicăm faptul că serviciile medicale aferente lunii octombrie 2023 vor fi decontate parţial, urmând ca diferenţa să fie plătită în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere.", a transmis CNAS medicilor de familie din Capitală.

Cadrele medicale se revoltă și spun că este o bătaie de joc.

"Mâine-poimâine vor începe să plătească și salariile și pensiile 60%. Sau să livreze gaz, energie electrică și apă caldă doar 60% din timp. Dacă nu mai au bani, că i-au păpat, ce să facă și ei? N-au ce să facă", a scris medicul de familie Raluca Zoiţanu, pe pagina sa de Facebook.

CNAS a rămas fără bani. Au fost solicitați bani din Fondul de rezervă

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat Guvernul că nu mai dispune de fonduri suficiente pentru a deconta serviciile medicale acordate în unitățile sanitare cu paturi până la sfârșitul anului. Potrivit CNAS, este nevoie urgentă de 200 de milioane de lei.

"Pentru eliminarea blocajului financiar prin imposibilitatea decontării serviciilor medicale acordate pacienților de unitățile sanitare cu paturi și asigurarea realizării de către spitale a plății medicamentelor, materialelor sanitare, hrană, utilități necesare acordării serviciilor medicale, se impune astfel alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru acoperirea deficitului de finanțare existent la nivelul bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.(..)
Se impune astfel intervenția de urgență prin alocarea sumei de 200.000 mii lei ținând cont de faptul că, în perioada imediat următoare, numărul de cazuri care vor fi tratate în unitățile sanitare cu paturi se va majora având în vedere creșterea incidenței afecțiunilor specifice sezonului rece", se arată în nota de fundamentare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---