Social

Noi proteste la Botoșani, după moartea gravidei. Rudele Alexandrei cer să se facă dreptate: „Nu ne oprim până când nu se face dreptate”

schedule 25 aug. 2023, 09:19

Noi proteste la Botoșani, după moartea gravidei. Rudele Alexandrei cer să se facă dreptate: „Nu ne oprim până când nu se face dreptate”
Digi24/Youtube

Este a șasea zi în care zeci de oameni din Botoșani protestează și cer să se facă dreptate în cazul Alexandrei, tinerei gravide care a decedat chiar sub ochii medicilor. Rudele tinerei cer autorităților să îi judece pe cei care nu au intervenit pentru a-i acorda ajutor medical gravidei.

Oamenii din Botoșani cer dreptate în cazul Alexandrei

Pentru a șasea zi, oamenii din Botoșani ies în stradă și protestează, după cazul cutremurător care a avut loc cu doar câteva zile în urmă la maternitatea din Botoșani. O tânără gravidă în vârstă de 25 de ani, Alexandra, s-a adresat la spital deoarece se simțea rău. Medicii nu i-au acordat prea multa atenție, iar femeia a murit chiar în spital, sub ochii medicilor.

Oamenii din Botoșani au început un protest monstru și cer autorităților să facă dreptate pe marginea acestui caz. Oamenii s-au adunat în fața Prefecturii și a Consiliului Județean din Botoșani, împreună cu rudele tinerei. Acestea spun că vor face tot posibilul pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere și astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

"A fost foarte greu, dar nu ne lăsăm. Așa cum era Alexandra, o luptătoare, așa suntem și noi acum. Ea este un model de luptă, atât pentru a se face dreptate, cât și pentru ca acest caz să nu se mai repete. Este vorba despre un șoc emoțional cu care ne vom confrunta mult timp. Ieșim să ne spunem durerile și încercăm să schimbăm ceva. Este cazul ca acest sistem medical putred să dea dovadă de profesionalism și de empatie.
Medicii care simt că nu au vocație și nu pot să îngrijească oamenii în cele mai crunte momente ale lor să renunțe! Nu este nicio problemă să te pricepi la altceva, dar să dea dovadă se empatie. Una este când un om moare având lângă el personalul medical, care își dă toată silința să fie bine, și alta este să mori implorând după ajutor", a spus o rudă a Alexandrei, prezentă la protest.

Ce pedeapsă cer rudele Alexandrei pentru cei vinovați

Oamenii din Botoșani sunt revoltați de cazul Alexandrei și de atitudinea personalului medical care ar fi îngrijit-o pe tânără. Totodată, rudele Alexandrei spun că până acum, niciun oficial nu a ieșit public pentru a-și cere scuze.

"Nu este niciun oficial care să fi zis: Ne cerem iertare familiei Alexandrei pentru faptul că nu am fost în stare, ca întreg sistem, nu personal că a omorât-o cineva, ci ca întreg sistem medical, să o salvăm. Nu a fost niciun oficial care să facă asta", a adăugat ruda tinerei.

Apropiații Alexandrei au transmis că nu se vor liniști până când nu se va face dreptate în acest caz. Rudele știu că acest lucru nu o va întoarce pe Alexandra înapoi, însă vor ca alte tinere să nu treacă prin aceeași experiență. Familia Alexandrei este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a afla dreptatea și cer închisoarea pentru cei care au greșit în acest caz.

"Nu ne mulțumește cu nimic suspendarea din funcție. Scopul nostru este ca aceste doctorițe să nu mai profeseze toată viața lor, să fie pedepsite penal și să stea la închisoare", a spus un alt membru al familiei.

Oamenii din Botoșani au declarat că vor ieși în fiecare seară în stradă, pentru a protesta. Sunt anunțate proteste și în alte regiuni ale țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---