Social

Grevă generală la Poșta Română: angajații protestează, conducerea asigură distribuirea pensiilor

schedule 01 apr. 2024, 09:48

Grevă generală la Poșta Română: angajații protestează, conducerea asigură distribuirea pensiilor
Bogdan Vacarciuc V / Shutterstock
Angajații Poștei Române au intrat în grevă pe 1 aprilie, cerând salarii mai mari și condiții de muncă îmbunătățite.

Angajații Companiei Naționale „Poșta Română” au intrat în grevă generală începând cu data de 1 aprilie, ca răspuns la nemulțumirile legate de salarizare și condițiile de muncă. Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), afiliat la Blocul Național Sindical, a anunțat că majoritatea angajaților companiei, aproximativ 90%, participă la grevă, cerând creșterea salariilor și stoparea abuzurilor.

Conducerea Poștei Române a declarat că a încercat să prevină conflictul de muncă prin oferirea de resurse financiare și a asigurat că toate pensiile și drepturile sociale vor fi distribuite la timp, până la data de 15 aprilie. De asemenea, a menționat că peste 80% dintre angajați își vor îndeplini atribuțiile cu profesionalism, în ciuda grevei la care au aderat în scris aproximativ 20% din personal.

În contextul grevei, au fost raportate incidente în care delegații trimiși de la București au încercat să oprească greva în anumite localități, ceea ce a dus la proteste din partea lucrătorilor poștali. Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a subliniat că informațiile privind afectarea distribuției pensiilor sunt false și transmise cu rea-credință.

Compania a făcut o ofertă pentru creșterea salariilor celor cu venituri minime și a invitat sindicatul la noi negocieri, însă aceasta a fost refuzată. Poșta Română a reiterat că a luat toate măsurile necesare pentru a depăși conflictul de muncă și a menținut că escaladarea acestuia este artificială.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---