Social

Bugetarii amenință cu noi valuri de proteste, după ce Guvernul a adoptat bugetul pentru 2024

schedule 15 dec. 2023, 09:46

Bugetarii amenință cu noi valuri de proteste, după ce Guvernul a adoptat bugetul pentru 2024
Creative Lab / Shutterstock

Guvernul a adoptat Bugetul de stat pentru anul 2024 și urmează ca acesta să fie votat de Parlament. Însă mai multe categorii de bugetari din țară se declară nemulțumiți și amenință cu protestele.

Bugetul pentru 2024 stârnește noi valuri de proteste în rândul bugetarilor

Guvernul a adoptat bugetul de stat pentru anul 2024 și urmează ca Parlamentul să îl voteze. Acest lucru însă a născut o revoltă în rândul bugetarilor din țară. Angajații din mai multe domenii nu sunt de acord cu bugetul de stat adoptat de Guvern și spun că sunt gata să protesteze până când nu vor obține ceea ce își doresc.

Printre cei nemulțumiți se numără cei de la Justiție. Grefierii din mai multe județe din țară și-au încetat activitatea și au ieșit în fața instanțelor la care lucrează pentru a protesta.

Agenții din penitenciare au anunțat că vor lăsa închisorile nepăzite de Crăciun și Revelion, tot în semn de protest. De asemenea, și polițiștii amenință că vor "boicota" cele patru sesiuni de alegeri din 2024: nu vor asigura paza, ordinea și siguranța publică la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare si prezidențiale.

Pentru angajații Direcțiilor de Sănătate Publică este deja a patra săptămână de protest, iar aceștia amenință cu greva generală, dacă salariile nu le vor fi majorate. Totodată, medicii de familie și cei din ambulatoriu se declară nemulțumiți pentru că nu şi-au primit toți banii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate.

Și angajații de la APIA anunță acțiuni de pichetare la Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale si la Guvernul României. Sindicatele angajaților Bibliotecii Naționale a României şi ai Bibliotecii Academiei Române anunță că vor protesta și ele în fața Ministerului Culturii, aceștia fiind nemulțumiți că salariile lor sunt mai mici față de angajații celorlalte biblioteci.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---