Externe

Bugetarii francezi amenință cu greva în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

schedule 07 mar. 2024, 14:25

Bugetarii francezi amenință cu greva în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris
Foto: AGERPRES/FOTO
Sindicatele franceze amenință cu grevă în sectorul public, inclusiv în spitale, în timpul Olimpiadei de la Paris, cerând măsuri guvernamentale.

Angajații sectorului public din Franța, inclusiv cei din spitale, ar putea intra în grevă în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris din 2023, dacă guvernul nu răspunde revendicărilor lor, a avertizat sindicatul CGT. Sophie Binet, secretarul general al CGT, a declarat că sindicatul va trimite o notificare oficială guvernului la începutul lunii viitoare.

Binet a exprimat frustrarea sindicatului față de lipsa de acțiune a guvernului în ciuda avertismentelor repetate și a solicitat măsuri imediate pentru a asigura succesul Jocurilor Olimpice. Printre revendicările angajaților se numără compensarea adecvată a orelor suplimentare, renunțarea la concedii în perioada Jocurilor Olimpice și acoperirea costurilor cu cazarea în regiunea Parisului, unde se așteaptă ca prețurile să crească semnificativ.

Sindicatele subliniază că Jocurile Olimpice vor aduce presiuni suplimentare asupra sectorului public, care se confruntă deja cu o criză de personal și măsuri sporite de securitate. În timp ce polițiștilor li s-au oferit bonusuri de până la 1.900 de euro pentru a lucra în timpul evenimentului, alte categorii de bugetari, cum ar fi angajații spitalelor, nu au primit astfel de stimulente, ceea ce a stârnit întrebări despre egalitatea de tratament între diferite sectoare ale serviciului public.

Sophie Binet a atras atenția asupra potențialelor probleme în funcționarea spitalelor în timpul Jocurilor Olimpice, când se așteaptă un număr mare de vizitatori în Paris, fără a fi alocate resurse suplimentare pentru a face față cererii crescute.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---