Educație

Suspiciune de intoxicație la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara: Zeci de elevi și profesori la spital

schedule 03 apr. 2024, 09:18

Suspiciune de intoxicație la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara: Zeci de elevi și profesori la spital
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
Elevi și profesori de la un colegiu din Timișoara, internați cu simptome de intoxicație; autoritățile investighează cauza.

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara au fost transportați la spital cu simptome de intoxicație. Autoritățile încă investighează cauza incidentului, în condițiile în care instituția de învățământ nu dispune de cantină sau internat. Simptomele raportate includ dureri abdominale, vărsături și scaune diareice.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș și conducerea colegiului au decis suspendarea cursurilor pentru ziua de miercuri, considerând situația drept excepțională. În total, 15 elevi sunt internați la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, doi la Spitalul Municipal, unde se află și un profesor.

Echipele ISU Timiș, inclusiv un echipaj CBRN specializat în riscuri chimice, biologice, radiologice și nucleare, au fost mobilizate pentru a identifica o posibilă sursă de intoxicație. Printre ipotezele luate în considerare se numără dozatoarele de apă din incinta școlii. Direcția de Sănătate Publică Timiș a prelevat probe, inclusiv din apă, pentru analize.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina cauza exactă a acestui incident și pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului didactic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---