Social

Ipoteza lansată de unul dintre apropiaţii patronului Fermei Dacilor, la o lună după incendiu: „Nu am niciun dubiu”

schedule 21 ian. 2024, 11:54

Ipoteza lansată de unul dintre apropiaţii patronului Fermei Dacilor, la o lună după incendiu: „Nu am niciun dubiu”
Foto: Captura Stirile PRO TV

Opt oameni au murit arși de vii, iar Ferma Dacilor s-a trasformat într-un morman de scrum după incendiul din a doua zi de Crăciun. Apropiații patronului Cornel Dinicu nu își explică de ce într-o parte a complexului turistic a ars până și piatra, iar în alta stuful nu s-a aprins. Iată ipoteza lansată de un cunoscut de-al proprietarului pensiunii din Tohani.

Mormane imense de cenuşă, frânturi de ziduri pline de funingine, prăbuşite sub greutatea acoperişului care a ars ca o torţă. Așa arată acum Ferma Dacilor, cândva o pensiune la mare căutare de turiști. Apropiații patronului nu înțeleg cum focul a mistuit farfuriile de porțelan. 

„Ardea piatra. Credinţa mea este că cu incendiul ăsta s-a încercat atragerea cuiva într-un scandal. Practic, focul a ars acolo unde a fost substanţa inflamabilă. Uite, acolo e băcănia, e din stuf, este ignifugată. Lemnul s-a copt uşor, dar nu a luat foc. Nu am niciun dubiu că s-a folosit o substanţă extrem de inflamabilă”, a declarat un apropiat pentru Antena3 CNN. 

Acolo încă se văd chiar și resturi de la instalația electrică. Bucăți din fire care s-au topit sub foc. 

„Toate cablurile astea erau trecute printr-o protecţie. Sistemele pe care ferma le avea au fost o investiţie scumpă a lui Cornel. Arătau aşa, totul electronic. Vorbim de tablouri de siguranţă care au alte siguranţe la rândul lor care te avertizează că a căzut o siguranţă”, adaugă apropiatul. 

Cornel Dinicu își păstrează părerea din arest. Susține în continuare că focul a fost pus intenționat și este victima unei mâini criminale. 

„Se consideră nevinovat. Sunt multe persoane care îl vor arestat şi se creează o suspiciune care nu poate să ducă la ceva corect. Trebuie să avem parte de o justiţie corectă”, a declarat avocatul său, Bogdan Aanei. 

Pentru asta, patronul Fermei Dacilor a cerut ca dosarul său să fie strămutat la o altă instanță, temându-se, spun apărătorii săi, de o eventuală mușamalizare pe parcursul anchetei. În plus, se plânge că nu s-a cercetat suficient ipoteza focului pus intenționat

Conform unor surse din anchetă citate de Observator, există trei martori care urmează să fie audiați. Procurorii vor să afle de la ei dacă ipoteza susținută de Cornel Dinicu se susține sau nu.

Zilele trecute, doi angajaţi ai pensiunii, cetăţeni moldoveni, au fost audiaţi ca martori. Luni, şi Cornel Dinicu va fi scos din arest şi dus din nou în faţa procurorului pentru a da noi declaraţii. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---