Social

4 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, preluați în stare gravă. 3 au murit la scurt timp, după ce au consumat mâncare cu otravă de șoareci de la o mănăstire

schedule 23 nov. 2023, 07:40

4 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, preluați în stare gravă. 3 au murit la scurt timp, după ce au consumat mâncare cu otravă de șoareci de la o mănăstire
Foto: Captura video Stirile PRO TV/YT

Patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost preluaţi în stare gravă, miercuri, în decurs de câteva ore, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Trei dintre ei au murit, după ce au consumat mâncare cu otravă de șoareci primită de la o mănăstire. 

Situație gravă la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni: Trei pacienţi au murit după ce au consumat mâncare cu otravă de șoareci

Mâncarea a fost gătită la mănăstire, fără a avea certificat de calitate necesar mâncării destinate pacienților. Pe de altă parte, nimeni de la așezământul religios nu a pățit nimic, deci probabil să fi fost contaminată pe drum sau la Murgeni. O ipoteză posibilă ar fi otrăva de șoareci.

Simptomele au evoluat rapid la pacienții morți. Cei de la spital nu și-au dat seama că e atât de grav încât să ceară transferul mai devreme. 

„Ambulanţa Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi s-a intervenit pentru un bărbat de 45 de ani care trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită.
Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat.

A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 cu acelaşi diagnostic. Acesta a fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani găsită, de asemenea, în stop cardiorespirator. Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare a fost pentru un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Alți 20 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni vor fi transportați cu două ambulanțe ISU Vaslui la Spitalul Municipal Bârlad. Anterior, trei pacienți ai spitalului de psihiatrie din județul Vaslui au decedat după ce au mâncat alimente de la o mănăstire.

Conform purtătorului de cuvânt al SAJ Vaslui, au fost anunțate Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Ministerul Sănătății. Oamenii legii au demarat verificări în acest caz.

Ultima postare pe pagina de Facebook a Spitalului de Pshiatrie este una tulburătoare: „Moartea nu vine odată cu bătrâneţea, ci cu uitarea”. De asemenea, se pare că unitatea spitalicească primea des pomeni. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---