Social Sănătate

Cauza morții celor trei pacienți de la Murgeni, în continuare un mister. Ce s-a descoperit la necropsia bolnavilor decedați

schedule 25 nov. 2023, 08:26

Cauza morții celor trei pacienți de la Murgeni, în continuare un mister. Ce s-a descoperit la necropsia bolnavilor decedați
Foto: Shutterstock

Cauza morții celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, decedați după ce au mâncat diferite produse din pește, aduse de la Mănăstirea Florești, rămâne în continuare un mister. Primele rezultate ale necropsiei privind substanțele toxice sau pesticidele au ieșit negative. 

Trei pacienţi morţi de la Spitalul Murgeni, nicio cauză clară

Trei oameni au murit şi alţi 29 au ajuns la spital după ce au mâncat peşte şi produse din peşte date de pomană de Mănăstirea Florești

„Nu este o situaţie dorită, nu numai eu sunt afectat, ci întreg colectivul. Sigur, eram apropiaţi. Întreg colectivul lucrăm cu dedicaţie”, Ionel Carp, managerul spitalului Murgeni.

Pentru pacienții din Murgeni se organizează frecvent evenimente şi oamenii au o legătură strânsă cu preotul de la Mănăstirea Floreşti, de unde au primit marţi pomană. 

„Preot care nu vine cu mâna goală. Nu este aceasta prima dată. Văd o luminare şi o bucurie şi o mulţumire sufletească şi asupra părintelui”, Ionel Carp, managerul spitalului Murgeni. 
„Cred că au mai primit şi înainte, nu am fost anunţat niciodata că spitalul primeste astfel de pomeni, dar sunt niste lucruri creştineşti, normale. Ştiu un singur lucru, că întotdeauna bolnavii au fost bine hrăniţi şi îngrijiţi”, Eduard Cazacu, primar Murgeni.

Sute de probe sunt analizate în trei laboratoare din România: Vaslui, Iași și București. Primele rezultate ale probelor recoltate au ieşit negative la mai multe tipuri de pesticide şi substanţe chimice, aşa că specialiştii fac teste suplimentare toxicologice. Se aşteaptă şi rezultatele anallizelor bacteriologice.

O parte vor fi gata azi, altele peste cinci zile. Se ia în calcul posibilitatea infectării cu o bacterie ucigaşa, dar nu este exclusă nici o contaminare a mâncării cu o substanţă chimică.

„Bacteria anului este listeria monocitogenis care se dezvolta pe alimentele gatite, gata de consum, cum ar fi icrele, cum este pestele, care este destul de agresiva”, Mihai Ponea, DSVSA.

Managerul spitalului spune că se gândeşte să-şi dea demisia când vor fi gata rezultatele testelor. Măicuțele de la Mănăstirea Florești de unde a fost adusă pomana nu au prezentat niciun simptom. Două dintre ele au fost depistate cu o infecţie cu stafilococ auriu, în urma unor analize.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---