Social

Medicul din Botoșani care a lăsat-o pe Alexandra, tânăra însărcinată, să moară, a fost concediat

schedule 08 dec. 2023, 13:17

Medicul din Botoșani care a lăsat-o pe Alexandra, tânăra însărcinată, să moară, a fost concediat
Observator News/Youtube

Cazul Alexandrei din Botoșani, tânăra însărcinată în 13 săptămâni care a murit la spital fără a primi ajutorul medical necesar, vine cu primele sancțiuni. Medicul care era de gardă în acea noapte a fost concediat, după patru luni de la tragedie.

Doctorița care a lăsat-o pe Alexandra să moară a fost concediată

La patru luni după tragedia care a avut loc la Spitalul din Botoșani, unde o tânără în vârstă de 26 de ani, însărcinată în 13 săptămâni a fost lăsată să moară chiar pe patul de spital, s-a decis concedierea medicului de gardă din acea noapte.

"Decizia finală este desfacerea contractului de muncă doamnei doctor care a desfăşurat activitatea în garda din 18 august 2023, începând cu 1 decembrie. Doamna doctor poate contesta decizia comisiei şi decizia conducerii spitalului", a precizat Monica Adăscăliței, director Spital Judeţean Mavromati Botoşani.

Doctorița Marian Pitrop era de gardă în maternitatea din Botoșani, în noaptea în care Alexandra și-a dat ultima suflare pe patul de spital, după ore în șir de durere și lacrimi. Șefa spitalului a afirmat că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile.

"Regulamentul intern, fişa postului, procedurile, protocoalele care sunt ale spitalului judeţean nu au fost respectate", a mai spus Monica Adăscăliței, director Spital Judeţean Mavromati Botoşani.

În fiecare zi, familia Alexandrei merge la spital pentru a aprinde o lumânare în amintirea celei care a plecat la cele veșnice atât de tânără și atât de nevinovată.

"Nu mă pot bucura pentru răul ei, mai ales ca vin sarbatorile. În schimb, așa cum își dorește toată lumea, vrem să vedem că se mișca lucrurile și că intr-adevăr se lucrează asupra cazului. Fiecare suntem responsabili pentru acțiunile noastre sau inacţiunile noastre, cum a fost cazul Alexandrei", a spus Andrei Ivanov, cumnatul Alexandrei.

Ancheta în cazul Alexandrei continuă

De asemenea, doctoriţa Mariana Pitrop este cercetată penal şi pentru ucidere din culpă. În cadrul acestui proces, experţii celor trei părţi implicate printre care familia, medicul Mariana Pitrop și Spitalul, au cerut nu mai puţin de 21 de noi puncte care să fie analizate în cazul morții Alexandrei lvanov. Aceștia vor să stabilească cu exactitate felul și cauza morţii tinerei.

"Uşor-uşor lucrurile se pun cap la cap. Sperăm să se ia decizii corecte și pe plan penal și așteptăm un răspuns cât se poate de corect, de concret", a spus Vlad Maxim, fratele Alexandrei.

Alexandra Ivanov s-a stins din viață la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Tânăra era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu dureri şi hemoragie.

După ce i s-au făcut o serie de analize şi i s-a administrat o perfuzie, tinerei nu i s-a mai acordat niciun ajutor până dimineaţa când aceasta a murit. Un raport al DSP Botoşani a arătat că Alexandra nu a beneficiat de îngrijiri medicale timp de şapte ore.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---