Social Externe

32 de morți și 85 de răniți în Grecia după o coliziune între două trenuri. Armata, mobilizată pentru operațiunile de salvare

schedule 01 mar. 2023, 05:40

32 de morți și 85 de răniți în Grecia după o coliziune între două trenuri. Armata, mobilizată pentru operațiunile de salvare
Foto: Bloomberg/Twitter.com

Cel puțin 32 de morți și 85 de răniți arată bilanțul provizoriu în urma tragediei din Grecia, petrecută marți seară, după coliziunea dintre un tren de pasageri și un marfar. Trenul făcea legătură între Atena și Salonic. Armata a fost mobilizată pentru operațiunile de salvare, conform serviciilor elene. A fost organizată o reuniune de criză a guvernului imediat după accident. Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, s-a deplasat la fața locului, iar ministrul de Interne, Takis Theodorikakos, supervizează situaţia de la centrul de gestionare a crizei împreună cu şefi ai poliţiei şi ai pompierilor.

Tragedie în Grecia: 32 de morți și 85 de răniți după o coliziune între două trenuri

Trei vagoane au deraiat, marți seară, cu câteva minute înainte de miezul nopții, în dreptul orașului Larissa, în centrul țării, după coliziunea dintre un marfar și un tren care transporta 350 de pasageri.

„85 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere”, a anunțat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinţă de presă, precizând că operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare. Conform presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”. 

Aproape 150 de pompieri, cât și 40 de ambulanțe au fost mobilizate, au transmis serviciile elene de salvare. Totodată, au fost desfășurate macarale și mecanici pentru a încerca să îndepărteze resturile și să ridice vagoanele răsturnate.

„Operaţiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare şi se desfăşoară în condiţii dificile, din cauza coliziunii puternice a celor două trenuri”, a mai spus el. 

Unul dintre vagoane a luat foc și mai multe persoane au rămas blocate în interior, a informat postul public de televiziune ERT.

La postul TV SKAI, guvernatorul regiunii, Kostas Agorastos, a declarat că „peste 250 de pasageri au fost transferați cu autobuzul la Salonic”, al doilea oraș al țării, în nord. „Din păcate, numărul răniților și morților riscă să fie mare”, a avertizat acesta. 

Reuniune de griză a guvernului

A fost organizată o reuniune de criză a guvernului, imediat după accident. Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, s-a deplasat la fața locului, în vreme ce ministrul de Interne, Takis Theodorikakos, supervizează situaţia de la centrul de gestionare a crizei împreună cu şefi ai poliţiei şi ai pompierilor. 

Între timp, cele două unități medicale din regiunea Larissa au fost rechiziționate pentru a primi răniții, conform pompierilor greci. Spitalele militare din Salonic și Atena sunt, de asemenea, „în alertă”, în caz de nevoie, au subliniat aceștia. 

WATCH: Multiple cars derailed and at least three burst into flame after a passenger train collided with an oncoming freight train in northern Greece early Wednesday https://t.co/vv98iDk7iP pic.twitter.com/jAuDuJTaYO
— Bloomberg (@business) March 1, 2023
BREAKING: Two trains collide, catch fire in central Greece, multiple dead and injured

pic.twitter.com/pAqjQPv3Xw
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) February 28, 2023

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---