Externe

Fost angajat Boeing și denunțător al companiei, găsit mort în condiții suspecte

schedule 12 mar. 2024, 16:25

Fost angajat Boeing și denunțător al companiei, găsit mort în condiții suspecte
De la Lukas Gojda/Shutterstock
John Barnett, fost angajat Boeing și denunțător al practicilor de producție, a fost găsit mort în condiții suspecte.

Un fost angajat al companiei Boeing, John Barnett, care a lucrat timp de 32 de ani pentru gigantul aeronautic și a devenit cunoscut ca denunțător al practicilor de producție ale companiei, a fost găsit mort în condiții suspecte. Barnett, în vârstă de 62 de ani, a fost descoperit în cabina unui camion parcat în apropierea hotelului unde era cazat, în timp ce se afla în Charleston pentru audieri juridice legate de un proces împotriva Boeing.

Medicul legist din comitatul Charleston a confirmat decesul lui Barnett, precizând că moartea a fost cauzată de o rană "autoprovocată". Cu toate acestea, poliția a deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele decesului.

Barnett a fost un critic vocal al standardelor de producție ale Boeing, în special la uzina din North Charleston, unde se produce modelul 787 Dreamliner. El a susținut că presiunea pentru a construi noi aeronave rapid a dus la compromiterea siguranței și la utilizarea pieselor sub standarde. În plus, Barnett a raportat o rată de eșec de 25% în testele efectuate pe sistemele de oxigen de urgență destinate avionului 787, ceea ce ar fi putut avea consecințe grave în caz de urgență.

Boeing a negat acuzațiile lui Barnett, dar o analiză din 2017 a Administrației Federale a Aviației (FAA) a confirmat unele dintre îngrijorările sale, inclusiv pierderea unor piese "neconforme". Compania a fost instruită să ia măsuri de remediere.

Decesul lui Barnett intervine într-un moment în care Boeing și furnizorul său cheie, Spirit Aerosystems, sunt sub o examinare intensă din partea autorităților, urmare a unor incidente recente, inclusiv unul în care o ușă de ieșire de urgență de la un Boeing 737 Max s-a desprins în zbor.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---