Locale

Cazierul unui polițist orădean, mai „stufos” decât al unui infractor de temut. E angajat în MAI de 17 ani

schedule 27 oct. 2023, 11:27

Cazierul unui polițist orădean, mai „stufos” decât al unui infractor de temut. E angajat în MAI de 17 ani
Foto: Vlad Ispas/Shutterstock

Un polițist din Oradea are atât de multe infracțiuni la activ încât parcă am vorbit despre un infractor de temut. Este cercetat, printre altele, pentru șantaj, furt, trafic de influență și fals. Subofițerul a fost prins în flagrant după ce a furat, împreună cu fratele său, bani și bijuterii din casa unui afacerist. Anchetatorii susțin că agentul înșela și băncile, falsificând adeverințe de venit pentru ca diverși amici să obțină credite, normal, contra unui comision consistent. 

Un polițist orădean are un cazier demn de un infractor de temut

Polițistul, pe numele său Valentin, și fratele său, Gabriel, au dat spargerea miercuri noapte. Partenera proprietarului casei ar fi fost cea care i-a dat omului legii cheia. Femeia ar fi făcut acest lucru pentru că era șantajată de agent. În vara acestui an, bărbatul i-ar fi furat mașina, pe fondul unor neînțelegeri în legătură cu unele sume de bani, spunându-i că dacă o vrea înapoi trebuie să îi dea 8.500 de euro.

Pentru a scăpa de datorie, i-a promis că îl ajută să intre în locuință. Ce nu știa polițistul era că aceasta a fost ultima sa spargere, căci tot femeia îi anunțase și colegii de jaful pe care îl pregătea. 

Agentul, în vârstă de 38 de ani, a stat de pază în mașină și l-ar fi obligat pe fratele său, cu doi ani mai mare decât el, să intre în imobilului omului de afaceri din Oradea. Acesta a furat 6.000 de lei și mai multe bijuterii.

„Cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi de procurorul de caz pe timp de noapte după sustragerea din locuinţa respectivă a sumei de 6.000 de lei şi a unor bijuterii”, a spus comisarul-șef de poliție Manea-Tene Rodica, purtător de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție. 

Când au dat să plece, cei doi au fost prinși în flagrant de polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție. În mașină au fost găsite uneltele folosite în timpul spargerii, banii și bunurile furate. Subofițerul este angajat în Ministerul de Interne de 17 ani, iar fratele său are o firmă de transport. Angajații lor au mărturisit că nu duceau lipsă de bani.

Polițistul nu ar fi la primele fapte ilegale

Omul legii nu ar fi însă la primele fapte ilegale, comite tot alături de fratele și denunțătoarea din cazul furtunului. Femeia este consilier de credite la o bancă, iar agentul îi aducea diferiți clienți care doreau să se împrumute.

Deoarece nu îndeplineau condițiile necesare, erau „ajutați” de subofițer cu adeverințe false de salariat, la o firmă pe care cel din urmă o avusese. La codebitor, era trecut fratele lui.

Un prieten al polițistului a primit astfel 79.000 de lei de la bancă, sumă din care agentul a încasat 10.000 de lei, bani pe care i-a împărțit cu angajata instituției. 

În alt caz, comisionul celor doi s-a ridicat la 14.000 de lei. Afacerea s-a stricat după ce, după câteva luni, polițistul a forțat-o pe femeie să preia ratele prietenilor lui, furându-i mașina și amenințând-o.

Frații au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați sub control judiciar. În prezent, subofițerul nu mai are dreptul să profeseze. El riscă până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---