Externe

Tragedie feroviară în Egipt. Un tren de pasageri a sărit de pe șine la periferia orașului Cairo

schedule 08 mar. 2023, 10:03

Tragedie feroviară în Egipt. Un tren de pasageri a sărit de pe șine la periferia orașului Cairo
Foto: Mohamed Vevo/Tweeter

Cel puțin doi morți și 16 răniți arată bilanțul provizoriu al tragediei feroviare petrecute, marți seară, după ce un tren de pasageri a deraiat la periferia orașului Cairo, în Egipt. Garnitura s-a izbit de peronul gării Qalyub, a anunțat Ministerul Transporturilor într-un comunicat. În urma impactului, mai multe vagoane au sărit de pe șine. Accidentul s-a întâmplat la o săptămâna de la catastrofa din Grecia. 

Un tren de pasageri a sărit de pe șine la periferia orașului Cairo, în Egipt. Bilanț provizoriu în urma tragediei feroviare: cel puțin doi morţi şi 16 răniţi

Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 19:20, conform Căilor Ferate Naționale Egiptene, după ce trenul nu a oprit la semnalul semaforului. În cele din urmă, a lovit un opritor, iar în urma impactului mai multe vagoane au sărit de pe șine. 


La fața locului au acționat 20 de ambulanțe pentru a-i ajuta pe răniți. Kamel El-Wazir, ministrul egiptean al Transporturilor, a ordonat formarea unui comitet care să afle ce a cauzat deraierea și „să-i identifice pe cei responsabili”. 


Totodată, Ministerul Solidarității Sociale din Egipt a transmis că guvernul va oferi 100.000 EGP, echivalentul a aproape 3.254 de dolari americani, familiilor celor care și-au pierdut viața în urma acestei tragedii. Bilanțul provizoriu arată doi morți și 16 răniți. 

Coliziune între două trenuri, în Grecia: zeci de morți și dispăruți

Săptămâna trecută, un tren de pasageri și un tren de marfă s-au ciocnit frontal, între Atena și Salonic. Impactul, care a avut loc la Tempi, în apropierea orașului Larissa, a ucis și rănit zeci de ooameni. Unul dintre cele mai mari accidente feroviare din Grecia, care s-a soldat cu cel puțin 57 de morți, a fost cauzat de o „tragică eroare umană”, a spus prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis. 

Datele preliminare din anchetă arată că trenul de pasageri a ajuns pe linia greșită, din cauza unui macaz care a fost schimbat greșit. Șeful gării Larissa, care se ocupa de semnalizare, a fost arestat pentru omor din culpă și neglijență, iar ministrul grec al Transporturilor a demisionat. 

Surse citate de publicațiile elene susțin că o cotă de responsabilitate, mai mică, însă, revine ambilor mecanici de tren, care sunt obligați să discute între ei, pentru că trenurile au GPS. Guvernul grec a declarat trei zile de doliu național în urma tragediei. Neglijența autorităților a determinat mai multe proteste în Grecia, la Atena și Salonic.

VIDEO: A train derailment in Egypt has killed two people and injured several others.

Egypt's national rail authority says the accident occurred when a passenger train entering Qalyub station went through a stop signal

https://t.co/3J12GhUNxH pic.twitter.com/pPNsnpvTCl
— AFP News Agency (@AFP) March 8, 2023

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---