Social Locale

Viorica Dăncilă: „Este nevoie de mai multe femei in politica din România”

schedule 05 mar. 2023, 15:16

Viorica Dăncilă: „Este nevoie de mai multe femei in politica din România”
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că în politica din România este nevoie de mai multe femei, dar și în restul funcțiilor de conducere, deoarece femeile trebuie apreciate. De asemenea, oficialul român a vorbit și despre protestele din Grecia și criza economică cu care se confruntă țara.

Viorica Dăncilă vrea mai multe femei în politica din România

Fostul premier Viorica Dăncilă susține că în politica din România este nevoie de mai multe femei, la fel ca în multe alte companii. Funcțiile de conducere în marea majoritate a cazurilor sunt ocupate de bărbați, iar egalitatea de șanse practic nu există. Dăncilă spune că femeile trebuie apreciate mai mult, la justa sa valoare.

"Situația actuală este favorabilă bărbaților, vedem că în partidele politice, conducerea este a bărbaților, în forurile de conducere sunt din ce în ce mai puține femei, companiile sunt conduse de bărbați și atunci ne întrebăm unde este egalitatea de șanse, unde este aprecierea pe care trebuie să o aibă femeile din România", a declarat Viorica Dăncilă.

Fostul premier a adus în discuție și protestele care au avut loc la Atena și Salonic în urma cumplitului accident feroviar din Grecia. Dăncilă menționează că nimeni nu își asumă responsabilitatea a celor întâmplate, dar nici a unui posibil nou incident, de aici au luat naștere și protestele oamenilor.

"Este revolta oamenilor legată de tragedia care a avut loc, dar și de faptul că nu văd o asumare reală a responsabilității dublată de măsuri care să prevină repetarea acestui incident. Cred că până cineva nu-și va asuma responsabilitatea, oamenii vor protesta și vor cere dreptate. Este un lucru de înțeles", a mai spus Viorica Dăncilă.

Criza economică este una dintre problemele care s-a agravat în ultimul an din cauza războiului din Ucraina. După părerea fostului premier, în privința scumpirilor din ultima perioadă, cel care trebuie să intervină este Guvernul României. Autoritățile ar trebui să depisteze motivul pentru care s-au generat aceste scumpiri, deoarece o mare parte din populație suferă de pe urma acestei situații.

"Trebuie să vedem care sunt cauzele care au dus la aceste scumpiri. Untul este cel românesc sau este cel adus din import, cu toate că am avea posibilitatea să producem untul în România. Vedem că cei care conduc destinele României, constată scumpirile, dar nu ne spun care sunt motivele care conduc la această situație neplăcută tuturor cetățenilor țării noastre", a spus fostul premier.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---