Social

România introduce mecanism de raportare a dezinformărilor deepfake pe platformele sociale

schedule 16 mai 2024, 14:11

România introduce mecanism de raportare a dezinformărilor deepfake pe platformele sociale
https://pixabay.com/photos/tiktok-social-media-app-tik-tok-5323006/
Românii pot raporta conținutul deepfake de pe Facebook și TikTok direct la Ministerul Digitalizării pentru eliminare rapidă, conform unui nou ordin de ministru.

Românii vor avea posibilitatea să raporteze conținutul deepfake de pe Facebook și TikTok direct pe site-ul Ministerului Digitalizării, conform unei declarații recente a Ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan. Acesta a anunțat semnarea unui ordin de ministru care va facilita eliminarea rapidă a acestui tip de conținut falsificat, prin cooperarea directă cu marile platforme digitale. Ordinul va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Un grup de aproximativ 10 specialiști, care au participat la un training specific săptămâna trecută, va evalua reclamațiile cetățenilor. Dacă acestea sunt considerate valide, vor fi transmise direct către Facebook și TikTok pentru a fi eliminate. Această măsură vine în contextul pregătirilor pentru perioada electorală, unde se dorește prevenirea răspândirii dezinformării prin conținut generat artificial.

Ministrul a menționat că sunt în desfășurare discuții tehnice pentru stabilirea unui canal de comunicare permanent cu Meta, Google și TikTok, pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul conținutului considerat ilegal sau denigrator. De asemenea, un memorandum aprobat recent de Guvern prevede cooperarea între nouă instituții naționale pentru a combate dezinformarea online și a asigura aplicarea regulamentelor UE privind serviciile digitale și inteligența artificială.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---