Politic

Grupul "Victorie-Pobeda" înființat în Parlamentul de la Chișinău

schedule 16 mai 2024, 16:43

Grupul "Victorie-Pobeda" înființat în Parlamentul de la Chișinău
JoaoCachapa/Shutterstock
Noul grup parlamentar "Victorie-Pobeda" a fost format în Parlamentul de la Chişinău, incluzând membri din fostul Partid Şor şi Partidul Socialiştilor.

Un nou grup parlamentar, denumit "Victorie-Pobeda", a fost creat în Parlamentul de la Chişinău, a anunțat joi fostul deputat socialist, în prezent neafiliat, Vasile Bolea, care urmează să îndeplinească şi funcţia de preşedinte al acestui grup. Din acest grup parlamentar fac parte nouă deputaţi din fostul Partid Şor (declarat în afara legii în iunie 2023) şi transfugi din Partidul Socialiştilor (prorus). Secretară a grupului este deputata Marina Tauber, ex-vicepreşedinte al Partidului Şor, cercetată în mai multe dosare penale privind acceptarea finanţării ilegale a fostei formaţiuni şi sancţionată la nivel internaţional pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Reghina Apsostolova, din acelaşi partid Şor, a fost numită vicepreşedinte al grupului. Reprezentanţii noului grup parlamentar au cerut audierea şefilor de la Parchetul General, Ministerul de Interne, Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în legătură cu percheziţiile la aeroport a membrilor săi după o vizită efectuată la Moscova. În 22 aprilie, autorităţile moldovene au confiscat peste 20 de milioane de lei moldoveneşti de la persoane care veneau de la Moscova, unde au participat la evenimentul de creare a blocului politic prorus "Victorie", coordonat de oligarhul Ilan Şor, şi au încercat să introducă aceşti bani ilegal în ţară.

Pe lângă verificările de la aeroport, în cadrul dosarului au fost desfăşurate şi peste 100 de percheziţii, inclusiv în afara Chişinăului, în cadrul cărora de asemenea au fost ridicate sume mari de bani. În total, forţele de ordine au confiscate sume echivalând cu peste 1 milion de dolari.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---