Locale Social

Elevii unei școli din Timișoara vor trece la cursuri online, după ce clădirea instituției a fost încadrată în clasa I de risc seismic

schedule 27 feb. 2023, 15:33

Elevii unei școli din Timișoara vor trece la cursuri online, după ce clădirea instituției a fost încadrată în clasa I de risc seismic
roibu / Shutterstock

Un număr de 300 de elevi de la o școală din Timișoara vor trece la învățământul online, după ce clădirea instituției de învățământ a fost încadrată în clasa I de risc seismic.

O școală din Timișoara trece la cursuri online din cauza clădirii cu risc seismic I

Un număr de 300 de elevi de la Colegiul Economic F.S. Nitti din Timişoara vor trece la învățământul online, după ce clădirea în care au loc cursurile a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a spus ca Primăria este iresponsabilă, deoarece în urmă cu o săptămână nu a raportat această problemă a clădirii când au fost cerute datele.

Luni, Mihai Ritivoiu a menționat că un corp de clădire al unui liceu de prestigiu din Timişoara a fost încadrat în clasa de risc seismic I.

”Corp de clădire încadrat în clasa de risc seismic I descoperit astăzi la un liceu de prestigiu din Timişoara – Cursurile vor intra în online de mâine şi elevii vor fi relocaţi. După cutremurul din Gorj, am solicitat tuturor primăriilor situaţia clădirilor aflate în clasa de risc seismic I. Primăria Timişoara ne-a comunicat prin adresa 4106 din 17 februarie că „niciuna din expertize nu a încadrat imobile expertizate în risc seismic clasa I”. Astăzi am intrat în posesia unui raport de expertiză privind corpul de clădire A al Colegiului Economic „Francesco Nitti” Timişoara. La pagina 22 este indicată clar clasa de risc seismic finală: Rs I, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbuşire”, a anunţat prefectul de Timiş.

Autoritățile vor căuta soluții de relocare a celor 300 de elevi

Ritivoiu a anunţat că începând de marți, elevii școlii vor face ore online pentru a evita orice pericol posibil din cauza stării clădirii. Acesta a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean să oprească orele desfăşurate în această clădire. Prin urmare, nouă clase (6 de a IX-a, 2 de a X-a, 1 de a XII-a) vor trece la orele online, iar în următoarele zile se vor găsi soluţii pentru relocarea acestora. De asemenea, de mâine, încă o clasă de seral va fi relocată, deoarece siguranța copiilor este mai presus decât orice, a mai completat prefectul.

Gestul Primăriei Timişoara a fost considerat drept unul incalificabil de prefect după ce instituția nu a anunțat că există o clădire a unei instituţii de învăţământ care are grad de risc seismic I.

”Atrag atenţia în modul cel mai serios cu putinţă Primăriei Timişoara să îşi conştientizeze priorităţile, să nu se joace cu ce înseamnă viaţa şi siguranţa copiilor, să facă de urgenţă o analiză la nivelul fiecărei instituţii şcolare pentru a vedea exact în ce stadiu se prezintă. Poate mai sunt şi alte expertize de care nu ştiu nici ei nici noi şi copiii învaţă poate în acest moment în clădiri cu risc ridicat la seism. Vom avea o discuţie cu reprezentanţii PMT în acest sens. Mi se pare incalificabil acest gest în care în urmă cu o săptămână să vii cu o adresă în care să spui că nu avem clădiri cu risc seismic I şi la o săptămâna să îi prindem cu o clădire, un liceu de renume din Timişoara care are acest risc seismic”, a mai precizat prefectul de Timiş.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---