Social

De la ce a izbucnit incendiul la restaurantul lui Pescobar din Snagov. Localul nu avea autorizație și nici asigurare

schedule 17 dec. 2023, 12:46

De la ce a izbucnit incendiul la restaurantul lui Pescobar din Snagov. Localul nu avea autorizație și nici asigurare
antena3/youtube

În urma incendiului care a avut loc la restaurantul lui Pescobar din Snagov a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Localul nu avea autorizație de securitate la incendiu și nici asigurare.

Cauza incendiului la restaurantul lui Pescobar

Restaurantul vestitului om de afaceri Pescobar, Taverna Racilor din Snagov, a fost cuprins de flăcări în dimineața zilei de sâmbătă. Flăcările au afectat mai bine de 500 de metri pătrați, iar pompierii s-au luptat ore în șir ca să stinsă incendiul și să nu permită extinderea acestuia spre pădure.

În urmă cu trei luni, Pescobar a fost amendat cu suma de 60.000 lei, iar localul a fost închis de inspectorii ANPC din cauza mizeriei și a alimentelor neconforme.

În urma celor întâmplate s-a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Ancheta va stabili de la ce a pornit incendiul. Restaurantul Taverna Racilor Snagov a ars aproape în întregime. Din fericire, nu au fost raportate victime, deoarece personalul s-a autoevacuat la timp.

Anchetatorii spun că este luat în calcul un scurtcircuit, o posibilă improvizație electrică la etajul 1, de unde a și pornit focul. Există însă și varianta incendierii intenționate.

Restaurantul din Snagov nu avea autorizație de securitate la incendiu și nici asigurare

Restaurantul Taverna Racilor din Snagov a fost verificat și amendat în luna mai, pentru deficiențe pe linia securității la incendiu. În urma cercetărilor s-a descoperit că localul nu avea nici acum autorizație de securitate la incendiu și nici asigurare.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov spun că au verificat localul în luna mai.

"Au fost constatate deficiențe pe linia securității la incendiu, care au fost sancționate contravențional cu amenda de 60.000 lei (din care 50.000 lei a reprezentat sancțiunea pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu)", spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---