Locale

Anchetă internă la ISU Cluj după ce o autospecială de pompieri a trecut periculos de aproape de un tren

schedule 10 apr. 2024, 12:58

Anchetă internă la ISU Cluj după ce o autospecială de pompieri a trecut periculos de aproape de un tren
Ducu Rodionoff / Shutterstock
Incident evitat la Câmpia Turzii: autospecială de pompieri trece prin fața trenului. ISU Cluj anchetează și ia măsuri.

Un incident grav a fost evitat la limită în Câmpia Turzii, unde o autospecială de pompieri a trecut în viteză prin fața unui tren de călători, în timp ce acesta se apropia de trecerea la nivel cu calea ferată. Incidentul, care a avut loc marți în jurul orei 11:20, a fost filmat și imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare. Pompierii se îndreptau spre o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj a demarat o anchetă internă în regim de urgență pentru a analiza circumstanțele incidentului și pentru a trage la răspundere persoanele implicate. Conducătorul auto al autospecialei a fost înlocuit din serviciu și nu va mai participa la acțiuni operative până la finalizarea verificărilor. De asemenea, acesta va fi supus unei evaluări psihologice și va trebui să treacă printr-o reinstruire înainte de a putea fi repus în serviciul operativ.

ISU Cluj a informat și Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre eveniment. Autoritățile asigură opinia publică că orice formă de neglijență din partea conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară este ferm dezaprobată și că vor fi luate măsurile necesare cu maximă celeritate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---