Social Locale

Accident feroviar în Teleorman. O fată de 15 ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite

schedule 31 mai 2023, 09:18

Accident feroviar în Teleorman. O fată de 15 ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite
Mircea Moira / Shutterstock

Tragedie în Teleorman. În noaptea de marți spre miercuri, în localitatea Botoroaga, județul Teleorman a avut loc un accident dintre o mașină și o locomotivă, în urma căruia a decedat o tânără în vârstă de 15 ani. Alte patru persoane au fost rănite.

O tânără de 15 ani a murit în urma unui accident feroviar

Un grav accident feroviar a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, comuna Botoroaga, sat Valea Cireşului, județul Teleorman, între o mașină și o locomotivă. ISU Teleorman a intervenit de urgență la fața locului.

În mașină se aflau cinci persoane. Patru tineri cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani au fost răniți. Aceștia au fost preluați și transportați de echipajele medicale la Unitatea Primiri Urgenţe Alexandria.

”La sosirea echipajelor de pompieri, patru dintre cei cinci pasageri ai autoturismului erau încarceraţi, aceştia fiind scoşi de salvatori cu ajutorul echipamentelor de descarcerare şi predaţi echipajelor medicale”, a transmis ISU Teleorman.

Printre victime se numără o tânără, care se afla la volanul mașinii, de aproximativ 19 de ani, cu traumatisme minore, conştientă şi cooperantă, un băiat de 15 ani, cu traumatisme la nivelul membrelor şi toracelui, conştient şi el, dar şi un tânăr de 20 de ani, cu traumatism cranian, la fel conştient şi cooperant.

Cine se face vinovat de producerea accidentului

Totodată, o tânără în vârstă de 20 de ani, inconştientă, a fost preluată de un echipaj SAJ cu medic şi transportată la UPU Alexandria. Din nefericire, în urma impactului cu locomotiva, o adolescentă în vârstă de 15 ani a decedat.

”Din păcate, o minoră, de aproximativ 15 ani, a fost declarată decedată de un echipaj SAJ, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa”, a mai transmis sursa citată.

Oamenii legii au deschis o anchetă și încearcă să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Potrivit primelor informații, şoferiţa automobilului nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.

”Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Videle au constatat faptul că, în timp ce o tânără de 19 ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcţia Merenii de Jos către intersectia cu DJ 503, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă, şi ar fi fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt”, a transmis, miercuri dimineaţă, IPJ Teleorman.

Oamenii legii au mai menționat că mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice pentru a stabili cu exactitate gradul de alcoolemie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---