Social

Două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu. Unul dintre mecanici era băut

schedule 17 mai 2023, 09:11

Două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu. Unul dintre mecanici era băut
Foto: ISU Giurgiu/Facebook

Un accident feroviar a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu. Două locomotive s-au ciocnit frontal. Conform anchetatorilor, unul dintre mecanicii implicați în accident era băut. Ambii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. 

Accident feroviar în Giurgiu: două locomotive s-au ciocnit frontal

Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR a transmis că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei. Reluarea circulației pe relația Giurgiu - Videle este estimată în jurul orei 9.00.

„În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100”, se arată într-un comunicat de presă.

Ambii mecanici de locomotivă au fost răniți și transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a transmis Poliția Giurgiu.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. 

Un mecanic nu a respectat semnalul de oprire

Reprezentanții CFR SA au transmis că accidentul s-a produs fiindcă unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu. Potrivit companiei, cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate. 

„Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu", a transmis CFR SA.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER. Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---