Externe

Cumplit accident feroviar în India. În jur de 300 de decese și 850 de victime

schedule 03 iun. 2023, 11:27

Cumplit accident feroviar în India. În jur de 300 de decese și 850 de victime
Ahmer Khan/Tweet

Tragedie în India. Un accident feroviar grav s-a produs vineri seara în India. Un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit cu un tren de marfă în districtul Balasore din Odisha. În urma impactului, cel puțin 288 de persoane au decedat, iar alte 850 au transportate la spital.

Accident tragic în India. Sute de morți și răniți în urma unui accident feroviar

Un cumplit accident feroviar a avut loc în India, unde trenul de pasageri Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, a deraiat și a căzut pe linia de tren de lângă, ciocnindu-se cu un tren de marfă.

Sute de persoane au rămas prinse sub fiarele trenului. Echipajele de salvare au fost anunțate și au intervenit de urgență. De asemenea, și armata a intervenit pentru a ajuta la descarcerarea persoanelor rămase captive în urma accidentului.

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării.

Numărul deceselor este în creștere

Joshi a menționat că în urma impactului, sute de persoane au avut de suferit. În momentul de față, bilanțul persoanelor rănite se ridică la aproximativ 900 de persoane. Toate acestea au fost transportate la unități medicale pentru a primi mai multe îngrijiri medicale și pentru investigații.

„Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”.
„Cifra numărului de decese este în creștere, deoarece există mulți răniți grav, cu răni la cap. Un eveniment foarte trist și perspectivele nu sunt bune”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha.

Sudhanshu Sarangi, directorul general al Serviciului de pompieri al statului Odisha, a declarat că numărul deceselor este în creștere, iar autoritățile încă nu au reușit să ajungă la toate persoanele.

„Operațiunile de salvare continuă la fața locului și nu se vor încheia decât peste câteva ore", a adăugat el. Un înalt reprezentant al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că aproximativ 850 de persoane au fost spitalizate.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---