Social

Mașină lovită de tren, trei morți și un rănit. Decizia fatală care a dus la accidentul tragic din Buzău

schedule 12 sept. 2023, 09:30

Mașină lovită de tren, trei morți și un rănit. Decizia fatală care a dus la accidentul tragic din Buzău
Foto: Antena 3

Un accident feroviar tragic s-a întâmplat, luni după-amiază, în Buzău, soldat cu trei morți și un rănit, după ce mașina în care se aflau a fost izbită violent de un tren marfar. De vină ar fi fost șoferul autoturismului, de altfel și singurul supraviețuitor, care nu ar fi oprit la trecerea de cale ferată, în timp ce semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune. Detalii cu un puternic impact emoțional. 

Accident feroviar tragic în Buzău: mașină lovită de tren, trei morți și un rănit

„Am dat cu trenul peste el. Ce să îi fac? Am avut viteză, normal...”, a mărturisit mecanicul de tren. La volanul mașinii se afla un bărbat de 51 de ani, care a ignorat semnalele acustice și luminoase și a traversat linia de cale ferată.

Mașina a fost izbită, apoi târâtă 200 de metri până când mecanicul a reușit să frâneze și să oprească trenul. Impactul a fost atât de violent, încât tampoanele locomotivei au străpuns caroseria autovehiculul. 

În mașină se mai aflau și alte trei persoane, două dintre ele fiind soț și soție, de 36 și 42 de ani, iar a treia un bărbat de 65 de ani. 

„La sosirea noastră la faţa locului, în autoturism erau patru persoane incarcerate, acestea au fost extrase şi predate ambulanţelor SAJ şi unei ambulanţe SMURD”, a transmis Mădălin Filip, ISU Buzău. 

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei trei pasageri. Conducătorul auto a scăpat cu viață, însă se află în stare critică la spital. 

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Chiar dacă trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată, aceasta nu avea bariere. În urma accidentului, traficul dintre Galați și Buzău a fost blocat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---